CLAAS prezentuje: ulepszone przyrządy żniwne VARIO

Urządzenia tnące VARIO marki CLAAS zostały zaprojektowane od nowa i wyposażone w nowe technologie, dzięki którym będą sprawnie pracować nawet w niesprzyjających warunkach polowych.

Urządzenia tnące VARIO przeznaczone są do zbiorów rzepaku oraz zbóż. W porównaniu do swoich poprzedników charakteryzują się wyższą wytrzymałością oraz szybszą pracą nawet w niekorzystnych warunkach. CLAAS duży nacisk położył na zwiększenie wydajności, elastyczną pracę oraz poprawienie komfortu operatora urządzenia. W nowych modelach VARIO 1230 oraz 1080 możliwa jest bezstopniowa regulacja długości stołu. Operator może dowolnie regulować jego długość za pomocą jednego drążka. Dzięki temu szybko i sprawnie można przestawić urządzenie i dostosować je do długości słomy danego zboża.

Praca w polu będzie stabilna i spokojna nawet przy wymagającym pod względem zbioru rzepaku albo w sytuacji, gdy zboże będzie wylegnięte albo bardzo wilgotne.

Robert Jankowski, specjalista ds. mechanizacji rolnictwa

Oba duże modele VARIO mają dużą szerokość roboczą, dzięki czemu ślimak wciągający i nagarniacz musiały zostać podzielone ze środkowym ułożyskowaniem.

– To bardzo dobre rozwiązanie, dzięki któremu praca w polu będzie stabilna i spokojna nawet przy wymagającym pod względem zbioru rzepaku albo w sytuacji, gdy zboże będzie wylegnięte albo bardzo wilgotne – mówi Robert Jankowski, specjalista ds. mechanizacji rolnictwa. – Środkowe ułożyskowanie zapewnia też ślimakowi wciągającemu i nagarniaczowi bardzo dużą wytrzymałość, dzięki czemu praca jest wyjątkowo wydajna.

Nowe modele VARIO zapewniają stabilną i wydajną pracę we wszystkich warunkach i na każdej powierzchni pola. VARIO 1230 i 1080 będzie można używać we wszystkich kombajnach LEXION marki CLAAS. Urządzenia będą dostępne na sezon żniwny 2017.

 

Zobacz też:

Czy artykuł był przydatny?

Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować

Ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Na razie brak głosów. Możesz być pierwszy!

Udowodnione wyższe plony!Kup teraz Inwestuj w plon

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *