Malinowy smak sukcesu czyli pomidory malinowe Syngenta

fot. Anna Maciejuk

Pod hasłem „Malinowy smak sukcesu” zorganizowano niedawno spotkanie, na którym przedstawiono najnowsze pomidory malinowe marki Syngenta. Spotkanie było pełne wiedzy eksperckiej, nowości produktowych i kulinarnych inspiracji.

Organizatorami spotkania „Malinowy smak sukcesu” były firmy: Syngenta, Timac Agro Polska, Grupa Producentów Rozsad Krasoń, Koppert Polska i Slim Light Design. W wydarzeniu uczestniczyli producenci pomidorów szklarniowych z podwarszawskiego rejonu uprawy. Zaś jako gość specjalny wziął w nim udział znany mistrz kulinarny Jakub Wolski.

Reklama

Tajniki uprawy pomidorów, nowe odmiany i najnowsze rozwiązania

Zaproszeni goście wysłuchali wykładów przygotowanych przez ekspertów z firm branżowych. Wśród poruszanych tematów było omówienie najnowszych odmian pomidorów malinowych z hodowli firmy Syngenta, polecanych do uprawy w nadchodzącym sezonie. Specjaliści i doradcy uprawowi z firmy Syngenta skupili się na odmianach Malistar i Madano. Ale w ofercie tego hodowcy jest również kilka innych interesujących odmian z różnych segmentów. Ponadto przedstawiono nowości w zakresie biologicznej ochrony upraw pomidora szklarniowego.

W wydarzeniu uczestniczyli producenci pomidorów szklarniowych z podwarszawskiego rejonu uprawy.

W wydarzeniu uczestniczyli producenci pomidorów szklarniowych z podwarszawskiego rejonu uprawy.

fot. Anna Maciejuk

Mówiono także o przygotowaniu rozsady pomidorów szklarniowych oraz biostymulacji roślin w poszczególnych fazach uprawy. Poza tym reprezentanci firmy Slim Light Design przekazali informacje o nowych możliwościach i rozwiązaniach związanych z doświetlaniem asymilacyjnym roślin. Pokazali oni również nowoczesne lampy LED do doświetlania upraw pomidorów szklarniowych.

Pomidory malinowe Syngenta – smakują i inspirują

Po wykładach odbył się pokaz kulinarny szefa Jakuba Wolskiego. Uczestnicy spotkania zostali zaproszeni do degustacji potraw z pomidorów przygotowanych przez mistrza kulinarnego. Ten znany szef kuchni szereg dań o wyrafinowanym smaku — od orzeźwiającej esencji z pomidorów malinowych Syngenta, przez pomidory w formie pasty, przekąski, pomidory zapiekane — po tatar z pomidorów malinowych. Podczas pokazu szef kuchni przygotował ponadto lody. Oczywiście z… pomidorów. A konkretnie z dodatkiem orzeźwiających pomidorów odmiany Dunistar.

Gościem specjalnym był znany mistrz kulinarny Jakub Wolski.

Gościem specjalnym był znany mistrz kulinarny Jakub Wolski.

fot. Anna Maciejuk

Tak Jakub Wolski podsumował swój pokaz kulinarny w social mediach:

To był dla mnie zaszczyt i ogromna frajda skomponować dla Was pomidorowe menu, wyszukane smaki dań, nieoczywiste propozycje zachwyciły przybyłych Gości. A ja mogę tylko podsumować, że smak Waszych genialnych odmian pomidorów przypomniał mi smak dzieciństwa. Te smaki pamiętam ze szklarni u moje babci. Dziękuję za wspaniałą imprezę i do zobaczenia na pomidorowym szlaku pełnym MALONOWEGO SMAKU SUKCESU.

Zapraszamy również na naszego Facebooka, do obejrzenia obszernej galerii zdjęć zamieszczonej na naszym portalu WarzywniczeABC .

Czytaj również: Rośnie sprzedaż polskich nawozów

Google NewsObserwuj nas w Google News. Bądź na bieżąco!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *