
Jaka będzie przyszłość oceny poubojowej i sprzedaży tuczników? Część IV
Przeczytaj podsumowanie cyklu!
Przeczytaj podsumowanie cyklu!
Jak zdobyć uprawnienia klasyfikatora tusz wieprzowych? Dowiedz się z artykułu eksperta.
Dowiedz się więcej z kolejnej części.
Czy lokalna technologia produkcji i marka mięsa okażą się strzałem w dziesiątkę?
Jakością mięsa wieprzowego można manipulować. Dowiedz się jak!
Ocena poubojowa półtusz dokonywana przez ubojnie budzi wśród rolników wiele wątpliwości. Jakich zmian domagają się gospodarze?
Sprawdź, co zmieniło się w przepisach dotyczących uboju gospodarczego.
W jaki sposób można poprawić jakość wieprzowiny za pomocą zmian w żywieniu tuczników? Czego w paszy nie może zabraknąć, a co ograniczyć?
Mięso jest źródłem niezbędnych składników pokarmowych. Na jakie mięso stawiają polscy konsumenci i jak wpływa to na produkcję?
W strefie ASF utylizują zdrowe świnie. W wielu gospodarstwach jest ich za dużo i są za duże, co narusza dobrostan zwierząt
Podlasie: problemy hodowców w strefie zagrożonej występowaniem ASF. Brak informacji, gdzie można sprzedać wyprodukowane tuczniki.
Skup tuczników w strefie zagrożonej ASF jest według hodowców nieskuteczny i nie przebiega zgodnie z założeniami