Wieprzowina

Zasady oceny poubojowej i sprzedaży tuczników. Część 3.

Jakie czynniki wpływają na wartość poubojową? Przeczytaj w artykule eksperta.

14 czerwca 2019

Zasady oceny poubojowej i sprzedaży tuczników. Część 2.

Jak odbywa się klasyfikacja tusz wieprzowych i szacowanie wydajności poubojowej? Dowiedz się z artykuły eksperta.

13 czerwca 2019

Zasady oceny poubojowej i sprzedaży tuczników. Część 1.

Dowiedz się więcej z artykułu eksperta.

13 czerwca 2019

01

wieprzowina

Śląski Tucznik pachnie ziołami

Czy lokalna technologia produkcji i marka mięsa okażą się strzałem w dziesiątkę?

16 maja 2019

02

ubój zwierząt rzeźnych

Technika uboju mięsa wpływa na jego jakość!

Jakością mięsa wieprzowego można manipulować. Dowiedz się jak!

21 września 2018

03

wołowiny zwierzęta z uboju

Nie będzie niezależnej jednostki klasyfikującej tusze zwierzęce?

Powstanie niezależny system oceny poubojowej półtusz? Zobacz, co odpowiedziało nam w tej sprawie ministerstwo!

28 maja 2018

04

wołowiny zwierzęta z uboju

Powstanie niezależny system oceny poubojowej półtusz?

Ocena poubojowa półtusz dokonywana przez ubojnie budzi wśród rolników wiele wątpliwości. Jakich zmian domagają się gospodarze?

13 kwietnia 2018

05

jakość tradycja / bezpieczeństwo żywności

Ubój gospodarczy na nowych zasadach – co się zmieniło?

Sprawdź, co zmieniło się w przepisach dotyczących uboju gospodarczego.

28 marca 2018

06

polskie tradycje wielkanocne a rynek mięs

Polskie tradycje wielkanocne a rynek wieprzowiny i wołowiny

Podczas Wielkanocy warto sięgnąć po nasze, polskie wyroby regionalne, przygotowane tradycyjnymi metodami!

12 kwietnia 2017

07

sprzedaż tuczników

Dobry czas na sprzedaż tuczników!

Jaka jest sytuacja na rynku wieprzowiny? Czy okres przedświąteczny zmienia rynek? A jeśli tak, to jak będzie po świętach?...

6 kwietnia 2017