Bydło mięsne

Powiązane kategorie:

Od czego zależy jakość wołowiny kulinarnej?

Dowiedz się z artykułu eksperta.

2 lipca 2019

Ceny bydła coraz niższe [AKTUALNOŚCI]

Afera wołowa, a może spadek konsumpcji mięsa − co wpłynęło na obniżenie opłacalności produkcji?

2 lipca 2019

Uwarunkowania jakości wołowiny kulinarnej

Od czego zależy jakość wołowiny kulinarnej?

1 lipca 2019

01

transport a jakość wołowiny

Wpływ postępowania przedubojowego na jakość wołowiny

Jaki wpływ na jakość wołowiny ma transport zwierząt? Na co warto zwrócić uwagę przed ubojem, by mięso było pełnowartościowe?

23 czerwca 2019

02

żwacz

Jak przebiega trawienie w żwaczu?

Żwacz stanowi centrum dowodzenia całego układu pokarmowego krowy. Dowiedz się, jakie procesy w nim zachodzą!

26 maja 2019

03

buhajów

Agresja u buhajów

Agresja u buhajów może być poważnym problemem dla hodowców. Jak należy się nimi zajmować, by nie innym zwierzętom i...

26 maja 2019

04

choroby oczu u bydła

Choroby bydła: co robić, gdy oczy szwankują?

Choć efektywność produkcji zależy od wielu czynników, podstawowym jest status zdrowotny stada. Co zrobić, gdy wystąpią choroby oczu?

25 maja 2019

05

zachowanie krów

Po co obserwować krowy?

Rozpoznawanie naturalnych odruchów i rytuałów zwierząt może być pomocne we wczesnym wykryciu choroby. Dowiedz się więcej!

18 maja 2019

06

Bydło na terenie Polski

Rasy bydła w Polsce a bioróżnorodność

Jakie rasy bydła dominują w polskich hodowlach? Co je charakteryzuje i w jakich gospodarstwach się sprawdzają?

13 maja 2019

07

sianokiszonki

Na zdrowie każdej krowie! i nie tylko…

Jak dbać o użytki zielone, by krowom wyszło to na zdrowie? Dowiedz się więcej o programie, który to ułatwia!

6 maja 2019