
Jak zostać serowarem?
Szkolenia organizowane przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego to szansa dla każdego, kto chciałby zostać serowarem.
Szkolenia organizowane przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego to szansa dla każdego, kto chciałby zostać serowarem.
Dziś tłusty czwartek więc między jedzeniem pączków i faworków, możemy skupić się na tłuszczu. Zobacz, co kryje się w tłuszczu mlecznym!
Pączki to najchętniej zjadany przysmak w tłusty czwartek. Jednak czy wiesz ile oleju potrzeba do wyprodukowania ponad miliarda pączków?
Dziedzictwo kulinarne jest równie ważne, co kultywowanie tradycji – to dzięki niemu święta smakują… świętami i rodzinnym domem.
Sprawdź, co zmieniło się w przepisach dotyczących uboju gospodarczego.
Wykorzystanie darów pól, sadów, ogrodów, lasów i wód przy przygotowaniu wigilijnej kolacji ma zapewnić gospodarzom urodzaj w nadchodzącym roku.
Od nowego roku będzie możliwa sprzedaż bezpośrednia żywności z domowej produkcji rolników. O czym trzeba jednak pamiętać?
Mięso jest źródłem niezbędnych składników pokarmowych. Na jakie mięso stawiają polscy konsumenci i jak wpływa to na produkcję?
97% próbek żywności było wolne od pozostałości środków ochrony roślin lub zawierało jedynie śladowe ilości – podaje raport EFSA.
Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie polskiej kuchni bez ziemniaków. Sprawdźcie, jakie ziemniaczane przepisy proponuje!
Jak ważny jest ziemniak w zdrowym żywieniu? Czy polska kuchnia mogłaby istnieć bez tego warzywa? O tym mówią dla nas dietetycy z IŻiŻ.
Co zrobić z dyni? Wbrew pozorom to pomarańczowe warzywo można wykorzystać na wiele sposobów, nie tylko na Halloween!