Kuchnia

Jak zostać serowarem?

Szkolenia organizowane przez Ośrodki Doradztwa Rolniczego to szansa dla każdego, kto chciałby zostać serowarem.

13 czerwca 2019

Czy biogazownie uwolnią nas od smogu? [Aktualności]

Warto i trzeba inwestować w odnawialne źródła energii!

13 marca 2019

Tłuszcz mleczny – po jasnej stronie mocy?

Dziś tłusty czwartek więc między jedzeniem pączków i faworków, możemy skupić się na tłuszczu. Zobacz, co kryje się w...

28 lutego 2019

01

Tłusty czwartek – jak wyprodukować miliard pączków

Pączki to najchętniej zjadany przysmak w tłusty czwartek. Jednak czy wiesz ile oleju potrzeba do wyprodukowania ponad miliarda pączków?...

28 lutego 2019

02

kolorowe pączki smakowite

Nie jesz, nie siejesz – wybór należy do Ciebie!

Tłusty czwartek bez pączka? Ostrzegamy przed konsekwencjami!

28 lutego 2019

03

stoły wielkanocne

Stół wielkanocny (nie tylko) na pokaz

Dziedzictwo kulinarne jest równie ważne, co kultywowanie tradycji - to dzięki niemu święta smakują... świętami i rodzinnym domem.

1 kwietnia 2018

04

koszyk wielkanocny

Ile kosztuje koszyk wielkanocny?

W tym roku na święta przeznaczymy więcej pieniędzy niż przed rokiem. Na co? Zapraszamy na reportaż wideo.

30 marca 2018

05

Wielkanocne wypieki

Ciasta wielkanocne – święta wypiekane tradycją

Sprawdź, jakie przysmaki piekły na Wielkanoc nasze prababcie i wypróbuj tradycyjny przepis na wielkanocną babę z rodzynkami.

29 marca 2018

06

jakość tradycja / bezpieczeństwo żywności

Ubój gospodarczy na nowych zasadach – co się zmieniło?

Sprawdź, co zmieniło się w przepisach dotyczących uboju gospodarczego.

28 marca 2018

07

Tradycyjne potrawy świąteczne w różnych częściach Polski

Niedługo znów czeka nas najważniejsza wieczerza w roku. Wigilia jest różnie obchodzona w poszczególnych regionach Polski. Dowiedz się jakie...

23 grudnia 2017