Natura Food i BeECO: nie tylko dla ekologów

Stoiska z żywnością ekologiczną, wykłady o alergii i spotkania – nie tylko – biznesowe. To wszystko w ten weekend w Łodzi!

Stoiska z żywnością ekologiczną, wykłady o alergii i spotkania – nie tylko – biznesowe. Wszystkie te atrakcje i wiele innych czekają na tych, którzy w najbliższy weekend wezmą udział w targach Natura Food i BeECO w Łodzi.

Ogranizatorzy nie mają wątpliwości: Natura Food to najważniejsze targi żywności ekologicznej i naturalnej w Polsce.

Poza tym jest to doroczne spotkanie uczestników rynku biożywności: rolników, producentów, przetwórców, dystrybutorów i hurtowników oraz wspierających ich instytucji i firm oraz okazja do bezpośredniego kontaktu z podmiotami funkcjonującymi na polskim rynku ekoproduktów – informuje biuro prasowe targów. – Do tego, dla zainteresowanych oferujemy także bogaty program konferencji i spotkań branżowych.

Przyjazd zadeklarowało ponad 200 wystawców.

Jak mówią organizatorzy, targi kierowane są z jednej strony do dystrybutorów i hurtowników żywności ekologicznej, ale takze do rolników, przetwórców i producentów ekożywności i produktów naturalnych i – oczywiście – do konsumentów. Innymi słowy: do wszystkich.

Przyjazd zadeklarowało ponad 200 wystawców. Organizatorzy liczą też na ogromne zainteresowanie strefą pokazów kulinarnych. Program targów jest niezwykle bogaty. W piątek m.in. odbędzie się III Forum EKObranży i IV Międzynarodowy Kongres Biogospodarki. W sobotę możemy wysłuchać serii wykładów prozdrowotnych, ale także odbędzie się ogólnopolskie spotkanie blogerów kulinarnych. W niedzielę część wykładów będzie poświęcona diecie wegańskiej i bezglutenowej, ale będzie też okazja, by zastanawiać się, co było pierwsze: jajko czy kura.

Program jest naprawdę pełen atrakcji i jeśli ktoś ma wolny czas – warto rozważyć odwiedziny w Hali Expo w Łodzi, ul. ks. Skorupki 21 (koło hali sportowej) od piątku do niedzieli 7–9 października 2016 r. Tym bardziej, ze niedługo mają wreszcie zostać wprowadzone ułatwienia w sprzedawaniu przez rolników produkowanej przez siebie żywności. Dlaczego nie miałaby to być żywność ekologiczna?

III Forum Sektora Wołowiny: szanse, wyzwania, bariery

Na III Forum Sektora Wołowiny omówiono szczegółowo szanse, wyzwania i bariery polskiego rynku wołowiny i możliwości poprawy sytuacji na rynku.

1 grudnia 2016

Przydomowa hodowla świń: komu się to opłaci?

Przydomowa hodowla trzody chlewnej to rozwiązanie m.in. dla małych gospodarstw i rolników ekologicznych. Co należy o niej wiedzieć?

26 listopada 2016

Światowa produkcja ziemniaka: prognozy są dobre!

Optymistyczne prognozy produkcji, ale nie dla wszystkich regionów. Produkcja ziemniaka będzie wypierana z krajów o wysokich temperaturach…

2 grudnia 2016