Natura Food i BeECO: nie tylko dla ekologów

Natura Food i BeECO: nie tylko dla ekologów

Stoiska z żywnością ekologiczną, wykłady o alergii i spotkania – nie tylko – biznesowe. To wszystko w ten weekend w Łodzi!

Stoiska z żywnością ekologiczną, wykłady o alergii i spotkania – nie tylko – biznesowe. Wszystkie te atrakcje i wiele innych czekają na tych, którzy w najbliższy weekend wezmą udział w targach Natura Food i BeECO w Łodzi.

Ogranizatorzy nie mają wątpliwości: Natura Food to najważniejsze targi żywności ekologicznej i naturalnej w Polsce.

Poza tym jest to doroczne spotkanie uczestników rynku biożywności: rolników, producentów, przetwórców, dystrybutorów i hurtowników oraz wspierających ich instytucji i firm oraz okazja do bezpośredniego kontaktu z podmiotami funkcjonującymi na polskim rynku ekoproduktów – informuje biuro prasowe targów. – Do tego, dla zainteresowanych oferujemy także bogaty program konferencji i spotkań branżowych.

Przyjazd zadeklarowało ponad 200 wystawców.

Jak mówią organizatorzy, targi kierowane są z jednej strony do dystrybutorów i hurtowników żywności ekologicznej, ale takze do rolników, przetwórców i producentów ekożywności i produktów naturalnych i – oczywiście – do konsumentów. Innymi słowy: do wszystkich.

Przyjazd zadeklarowało ponad 200 wystawców. Organizatorzy liczą też na ogromne zainteresowanie strefą pokazów kulinarnych. Program targów jest niezwykle bogaty. W piątek m.in. odbędzie się III Forum EKObranży i IV Międzynarodowy Kongres Biogospodarki. W sobotę możemy wysłuchać serii wykładów prozdrowotnych, ale także odbędzie się ogólnopolskie spotkanie blogerów kulinarnych. W niedzielę część wykładów będzie poświęcona diecie wegańskiej i bezglutenowej, ale będzie też okazja, by zastanawiać się, co było pierwsze: jajko czy kura.

Program jest naprawdę pełen atrakcji i jeśli ktoś ma wolny czas – warto rozważyć odwiedziny w Hali Expo w Łodzi, ul. ks. Skorupki 21 (koło hali sportowej) od piątku do niedzieli 7–9 października 2016 r. Tym bardziej, ze niedługo mają wreszcie zostać wprowadzone ułatwienia w sprzedawaniu przez rolników produkowanej przez siebie żywności. Dlaczego nie miałaby to być żywność ekologiczna?

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij