Natura Food i BeECO: nie tylko dla ekologów

Natura Food i BeECO: nie tylko dla ekologów

Stoiska z żywnością ekologiczną, wykłady o alergii i spotkania – nie tylko – biznesowe. To wszystko w ten weekend w Łodzi!

Stoiska z żywnością ekologiczną, wykłady o alergii i spotkania – nie tylko – biznesowe. Wszystkie te atrakcje i wiele innych czekają na tych, którzy w najbliższy weekend wezmą udział w targach Natura Food i BeECO w Łodzi.

Ogranizatorzy nie mają wątpliwości: Natura Food to najważniejsze targi żywności ekologicznej i naturalnej w Polsce.

Poza tym jest to doroczne spotkanie uczestników rynku biożywności: rolników, producentów, przetwórców, dystrybutorów i hurtowników oraz wspierających ich instytucji i firm oraz okazja do bezpośredniego kontaktu z podmiotami funkcjonującymi na polskim rynku ekoproduktów – informuje biuro prasowe targów. – Do tego, dla zainteresowanych oferujemy także bogaty program konferencji i spotkań branżowych.

Przyjazd zadeklarowało ponad 200 wystawców.

Jak mówią organizatorzy, targi kierowane są z jednej strony do dystrybutorów i hurtowników żywności ekologicznej, ale takze do rolników, przetwórców i producentów ekożywności i produktów naturalnych i – oczywiście – do konsumentów. Innymi słowy: do wszystkich.

Przyjazd zadeklarowało ponad 200 wystawców. Organizatorzy liczą też na ogromne zainteresowanie strefą pokazów kulinarnych. Program targów jest niezwykle bogaty. W piątek m.in. odbędzie się III Forum EKObranży i IV Międzynarodowy Kongres Biogospodarki. W sobotę możemy wysłuchać serii wykładów prozdrowotnych, ale także odbędzie się ogólnopolskie spotkanie blogerów kulinarnych. W niedzielę część wykładów będzie poświęcona diecie wegańskiej i bezglutenowej, ale będzie też okazja, by zastanawiać się, co było pierwsze: jajko czy kura.

Program jest naprawdę pełen atrakcji i jeśli ktoś ma wolny czas – warto rozważyć odwiedziny w Hali Expo w Łodzi, ul. ks. Skorupki 21 (koło hali sportowej) od piątku do niedzieli 7–9 października 2016 r. Tym bardziej, ze niedługo mają wreszcie zostać wprowadzone ułatwienia w sprzedawaniu przez rolników produkowanej przez siebie żywności. Dlaczego nie miałaby to być żywność ekologiczna?

Dni pola DLG – relacja z wydarzenia roku!

Relacja z największej i najważniejszej imprezy roku. Obejrzyj i przeczytaj jak wyglądały tegoroczne Dni Pola DLG w Bernburgu!

19 czerwca 2018

Pasieka – słodki interes prawie dla każdego (cz.1)

Nie chodzi o to, aby rolnik został pszczelarzem, ale o to, aby pomógł sobie i swoim uprawom

10 czerwca 2018

Kozy? Na tych zwierzętach można zrobić dobry interes!

Hodowla zwierząt będących przez lata synonimem biedy przeżywa renesans. Mleko i produkty kozie stały się rarytasem na naszych stołach

10 czerwca 2018

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony AgroFakt.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Informacje te są udostępniane naszym partnerom, z którymi współpracujemy w zakresie marketingu, reklamy i analizowania ruchu na stronie. Podmioty te mogą je łączyć z innymi informacjami, których im udzieliłeś. Kontynuując korzystanie z AgroFakt.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich zamieszczanie w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz jednak dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w każdym czasie. Dowiedz się więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close