II edycja konkursu Produkt i Miejsce: Trzy Znaki Smaku!

Ruszyła II edycja konkursu Produkt i Miejsce: Trzy Znaki Smaku, w którym można wygrać voucher na sprzęt kuchenny o wartości 5000 zł, 2000 zł lub 1000 zł.

Ruszyła II edycja konkursu Produkt i Miejsce: Trzy Znaki Smaku!

Jeśli jesteś właścicielem Miejsca, w którym można kupić produkty regionalne lub tradycyjne z unijnym oznaczeniem ChNP, ChOG, GTS, a może któryś z tych produktów znajduje się w menu Twojej restauracji, pubu, kawiarni lub gospodarstwa agroturystycznego, to zachęć innych do próbowania produktów z oznaczeniem i odwiedzenia Twojego Miejsca – zgłoś je w konkursie na Miejsce roku i wygraj voucher na sprzęt kuchenny o wartości 5000 zł, 2000 zł lub 1000 zł – Ty decydujesz, czego potrzebujesz w swojej kuchni!

Więcej informacji znajdziecie na stronie Trzy Znaki Smaku.

Nadmiar mocznika w mleku: przyczyny i zapobieganie

Mocznik w mleku występuje zawsze, problemem staje się dopiero sytuacja, gdy jest go za dużo. Co może to oznaczać?

13 stycznia 2017

Dojenie krów: AfiMilk, AfiLab i wyspecjalizowany monitoring

Odpowiedni monitoring stada pozwoli na wczesne wykrywanie, identyfikację i rozwiązywanie problemów w stadach krów mlecznych!

4 stycznia 2017

Wirus PCV2: czym jest i jaki ma wpływ na rozród zwierząt?

Wirus PCV2 atakuje warchlaki i tuczniki. Najnowsze badania pokazują, że infekcja ta ma wpływ na zaburzenie pracy układu rozrodczego!

12 stycznia 2017