II edycja konkursu Produkt i Miejsce: Trzy Znaki Smaku!

Ruszyła II edycja konkursu Produkt i Miejsce: Trzy Znaki Smaku, w którym można wygrać voucher na sprzęt kuchenny o wartości 5000 zł, 2000 zł lub 1000 zł.

Ruszyła II edycja konkursu Produkt i Miejsce: Trzy Znaki Smaku!

Jeśli jesteś właścicielem Miejsca, w którym można kupić produkty regionalne lub tradycyjne z unijnym oznaczeniem ChNP, ChOG, GTS, a może któryś z tych produktów znajduje się w menu Twojej restauracji, pubu, kawiarni lub gospodarstwa agroturystycznego, to zachęć innych do próbowania produktów z oznaczeniem i odwiedzenia Twojego Miejsca – zgłoś je w konkursie na Miejsce roku i wygraj voucher na sprzęt kuchenny o wartości 5000 zł, 2000 zł lub 1000 zł – Ty decydujesz, czego potrzebujesz w swojej kuchni!

Więcej informacji znajdziecie na stronie Trzy Znaki Smaku.

Nowa substancja aktywna na korekcyjne zwalczanie chwastów!

Na wielu polach tej wiosny sporym problemem jest zachwaszczenie. Kapryśna pogoda nie pozwoliła jesienią na przeprowadzenie zabiegów herbicydowych, bądź były one nieskuteczne. W takiej sytuacji konieczne jest korekcyjne zwalczanie chwastów....

21 kwietnia 2017

Jak preparaty drożdżowe wpływają na wyniki produkcyjne świń?

Preparaty drożdżowe obecne w żywieniu zwierząt zaczęły być wykorzystywane na początku XX w. Jak wpływają one na wyniki produkcyjne u trzody chlewnej?

20 kwietnia 2017

Jakie rozpylacze wybrać na przedwschodowe zabiegi herbicydowe?

To jakie rozpylacze wykorzystamy przy stosowaniu herbicydów doglebowych oraz na wschodzące chwasty ma kolosalne znaczenie dla powodzenia całego zabiegu.

18 kwietnia 2017