
Co można zrobić z dyni? Nie tylko lampiony na Halloween
Co zrobić z dyni? Wbrew pozorom to pomarańczowe warzywo można wykorzystać na wiele sposobów, nie tylko na Halloween!
Co zrobić z dyni? Wbrew pozorom to pomarańczowe warzywo można wykorzystać na wiele sposobów, nie tylko na Halloween!
Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach przygotował broszurę dotyczącą integrowanej produkcji szpinaku. Co w niej znajdziemy?
W tym roku tantniś krzyżowiaczek był najważniejszym szkodnikiem kapusty i pozostałych roślin kapustnych. Czy da się z nim wygrać?
Już jest! Zatwierdzona przez PIORiN Metodyka Integrowanej produkcji brokułu. Czy i dla kogo będzie pomocna?
Od 30 września producenci owoców i warzyw, którzy zdecydowali się wycofać część produkcji z rynku, mogą składać w ARR wnioski o wsparcie!
Myjesz warzywa i owoce przed spożyciem? Jeśli nie, warto zmienić nawyki na lepsze! PSOR podaje wyniki ankiety!
ARR ogłosiła nabór do kolejnej edycji programu „Owoce i warzywa w szkole”. Od tego roku mniej formalności dla uczestników!
Wolno żyjące nicienie to olbrzymie zagrożenie dla warzyw korzeniowych. Jak je rozpoznać i jakie straty mogą wyrządzić?
To jedna z najpopularniejszych w Polsce roślin warzywnych. Jednak w tym roku także plantatorom kapusty dały się we znaki szkodniki.
PIORiN informuje o pojawianiu się kolejnych pokoleń dobrze nam znanych szkodników. Dlaczego w 2016 r. szkodników jest tak wiele?
Dla wszystkich, którzy chcieliby wiedzieć, jak prowadzić integrowaną produkcję czosnku, mamy dobrą wiadomość.
Zjadają liście, powodują gnicie – kapusta atakowana przez żarłoczne larwy szkodników bielinka kapustnika i piętnówkę kapustnicę.