26–29 września: POLAGRA FOOD Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych

Download PDF

Możliwość degustacji doskonałej żywności produkowanej zarówno przez polskich producentów, jak i zagranicznych gości, a także cały szereg szkoleń, konferencji oraz paneli dyskusyjnych – to tylko kilka z wielu atrakcji, dla których warto wybrać się do Poznania na targi POLAGRA FOOD.

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD przez lata wyrosły na czołową imprezę branży spożywczej w Polsce. Cieszą się ogromną popularnością zarówno wśród zwiedzających, jak i wystawców. W ubiegłym roku tych drugich było ponad 300, a powierzchnia wystawowa zajęła ponad 10 tys. m2.

POLAGRA FOOD

Wstępem do targów POLAGRA FOOD będą targi Smaki Regionów.

 Równie imponująco zapowiada się tegoroczna edycja tego wydarzenia. Targi w tym roku zajmą 3 pawilony, a ich powierzchnia będzie maksymalnie wykorzystana przy producentów i dystrybutorów żywności. Świadczy o tym liczba zgłoszeń, jakie do tej pory otrzymaliśmy – informuje Miłosz Jankowiak, Dyrektor Projektu POLAGRA FOOD. – Cieszy nas także ogromne zainteresowanie udziałem w roli wystawców ze strony zagranicznych producentów żywności. Zwiedzający tegoroczne targi POLAGRA FOOD będą mogli poznać nie tylko wyjątkową polską żywność, ale także tą pochodzącą z krajów unijnych takich jak Włochy, Belgia, Węgry, a także z krajów azjatyckich.

Targi POLAGRA FOOD odbędą się w dniach 26–29 września w Poznaniu. Jak co roku wstępem do tego ważnego dla branży spożywczej wydarzenia będą targi Smaki Regionów, na których pojawi się ekspozycja polskiej żywności wytwarzanej w sposób tradycyjny, naturalnej oraz regionalnej.

Czy artykuł był przydatny?

Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować

Ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Na razie brak głosów. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o