26–29 września: POLAGRA FOOD Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych

Już za kilka dni startuje impreza dla miłośników żywności wysokiej jakości. W Poznaniu wkrótce odbędzie się POLAGRA FOOD!

Możliwość degustacji doskonałej żywności produkowanej zarówno przez polskich producentów, jak i zagranicznych gości, a także cały szereg szkoleń, konferencji oraz paneli dyskusyjnych – to tylko kilka z wielu atrakcji, dla których warto wybrać się do Poznania na targi POLAGRA FOOD.

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD przez lata wyrosły na czołową imprezę branży spożywczej w Polsce. Cieszą się ogromną popularnością zarówno wśród zwiedzających, jak i wystawców. W ubiegłym roku tych drugich było ponad 300, a powierzchnia wystawowa zajęła ponad 10 tys. m2.

POLAGRA FOOD

Wstępem do targów POLAGRA FOOD będą targi Smaki Regionów.

 Równie imponująco zapowiada się tegoroczna edycja tego wydarzenia. Targi w tym roku zajmą 3 pawilony, a ich powierzchnia będzie maksymalnie wykorzystana przy producentów i dystrybutorów żywności. Świadczy o tym liczba zgłoszeń, jakie do tej pory otrzymaliśmy – informuje Miłosz Jankowiak, Dyrektor Projektu POLAGRA FOOD. – Cieszy nas także ogromne zainteresowanie udziałem w roli wystawców ze strony zagranicznych producentów żywności. Zwiedzający tegoroczne targi POLAGRA FOOD będą mogli poznać nie tylko wyjątkową polską żywność, ale także tą pochodzącą z krajów unijnych takich jak Włochy, Belgia, Węgry, a także z krajów azjatyckich.

Targi POLAGRA FOOD odbędą się w dniach 26–29 września w Poznaniu. Jak co roku wstępem do tego ważnego dla branży spożywczej wydarzenia będą targi Smaki Regionów, na których pojawi się ekspozycja polskiej żywności wytwarzanej w sposób tradycyjny, naturalnej oraz regionalnej.

Ubezpieczenie upraw rolnych z dopłatami z budżetu państwa!

Od kwietnia rolnicy mogą ubezpieczać uprawy rolne na nowych, warunkach! Warto zastanowić się czy zabezpieczyć się przed ewentualnymi stratami

21 kwietnia 2017

Pszczelarz – to brzmi dumnie!

Pszczelarz to dziś nieco zapomniany zawód. O urokach tej profesji rozmawiamy z Panem Markiem Grzymowiczem, prezesem Dobrzyńskiego Koła Pszczelarzy.

23 kwietnia 2017

Tradycje wielkanocne: rodzinnie, kolorowo i ze smakiem!

Święta Wielkanocne mają bardzo bogatą tradycję, są niezwykle barwne, pełne symboli oraz religijnych i ludowych obrzędów! Zobaczcie sami!

15 kwietnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij