Kolejna edycja Szkoły Zimowej

Kolejna edycja Szkoły Zimowej

XXIV edycja Szkoły Zimowej Hodowców Bydła planowana jest na dni 7–10 marca 2016 r. (Zakopane, Ośrodek Konferencyjno-Wczasowym Bel-Ami).

Zakład Hodowli Bydła Instytutu Nauk o Zwierzętach Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie w dniach 7–10 marca 2016 r. w Zakopanem, w Ośrodku Konferencyjno-Wczasowym Bel-Ami, planuje zorganizować XXIV edycję Szkoły Zimowej Hodowców Bydła.

Jak udało się nam ustalić, tematyka Szkoły będzie obejmowała m.in. takie zagadnienia jak:

  • rozród bydła,
  • żywienie bydła,
  • praktyka nauce – nauka praktyce,
  • nowe technologie w produkcji mleka i wołowiny
  • czy ekonomika produkcji mleka i wołowiny.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.

Czy chów krów mamek się opłaca?

Aby upewnić się, że chów mamek może być opłacalnym biznesem, odwiedziliśmy pana Jana Brzozowskiego. Przeczytajcie wywiad!

10 listopada 2018

Niepodległa. Sto lat wolności?

„Polski nie da się ani wymodlić, ani wygadać, ani wyżebrać, ani wyszachrować. Trzeba ją zdobyć krwią własną i cudzą" – J. Piłsudski

11 listopada 2018

Produkty uboczne przerobu krwi jako źródło białka

Wzrastają ceny śruty sojowej. Hodowcy poszukują więc tańszych źródeł białka. Jednym z nich mogą być produkty przeroby krwi.

18 listopada 2018

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony AgroFakt.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Informacje te są udostępniane naszym partnerom, z którymi współpracujemy w zakresie marketingu, reklamy i analizowania ruchu na stronie. Podmioty te mogą je łączyć z innymi informacjami, których im udzieliłeś. Kontynuując korzystanie z AgroFakt.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich zamieszczanie w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz jednak dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w każdym czasie. Dowiedz się więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close