Odpowiednio oznakowane produkty rybne

Ryby żywe, świeże, schłodzone, mrożone, wędzone, suszone i solone, niezależnie od tego, czy są wystawione do sprzedaży w opakowaniach jednostkowych czy są oferowane luzem, powinny być odpowiednio oznakowane i opatrzone konkretnymi informacjami.

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi przypomina, że produkty rybołówstwa i akwakultury oferowane do sprzedaży konsumentowi w handlu detalicznym, lokalach gastronomicznych i stołówkach muszą być odpowiednio oznakowane.

Ryby żywe, świeże, schłodzone, mrożone, wędzone, suszone i solone, niezależnie od tego, czy są wystawione do sprzedaży w opakowaniach jednostkowych czy są oferowane luzem, powinny być odpowiednio oznakowane i opatrzone m.in. takimi informacjami jak: handlowe oznaczenie gatunku i jego nazwa systematyczna (łacińska), metoda produkcji (gdzie złowiono lub wyhodowano), obszar połowu lub hodowli i kategoria narzędzia połowowego (w przypadku surowca poławianego).

Więcej znajdziecie na stronie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Polskie tradycje wielkanocne a rynek wieprzowiny i wołowiny

Podczas Wielkanocy warto sięgnąć po nasze, polskie wyroby regionalne, przygotowane tradycyjnymi metodami!

12 kwietnia 2017

Żywienie opasów: jak wyliczyć dawkę pokarmową?

Ciągle zastanawiasz się czy dawka żywieniowa jest zbilansowana? Nie wierzysz doradcom żywieniowym? Zrób to sam! W kilku krokach pokażemy jak to policzyć.

13 kwietnia 2017

Rozród bydła mięsnego: jaki system jest najlepszy?

Bardzo duży wpływ na opłacalność i efektywność hodowli ma system zarządzania rozrodem bydła mięsnego. Jaki system rozrodu będzie najlepszy?

15 kwietnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij