Seminarium polsko-czeskie w Ostrawie

Download PDF

25 listopada Ewa Lech, podsekretarz stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, uczestniczyła w polsko-czeskim seminarium inspekcji kontrolnych w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności, które odbywało się w Ostrawie (Republika Czeska).

Omówione zostały zagadnienia związane m.in. z zapobieganiem zafałszowaniom żywności, kontroli żywności pochodzenia zwierzęcego.

Celem seminarium było omówienie najważniejszych zagadnień w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności, jak również wspólna identyfikacja kwestii spornych, w tym dotyczących metodyki kontroli produktów rolno-spożywczych przez polskie i czeskie inspekcje.

Ponadto omówione zostały zagadnienia związane z zapobieganiem zafałszowaniom żywności, kontroli żywności pochodzenia zwierzęcego, certyfikacji transportów zwierząt gospodarskich, jak również aktualna sytuacja epidemiologiczna w odniesieniu do afrykańskiego pomoru świń, wścieklizny i białaczki bydła – informuje Biuro Prasowe MRiRW.

Czy artykuł był przydatny?

Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować

Ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Na razie brak głosów. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o