INNVIGO nie zwalnia tempa
fot. https://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/713183-sy-florida/

INNVIGO nie zwalnia tempa

Oferta INNVIGO bogatsza o następne produkty zarejestrowane w listopadzie. Zapoznaj się z nimi.

Dokładamy kolejne cegiełki do budowy kompleksowej oferty w ochronie zbóż, rzepaku ozimego oraz buraka cukrowego. Listopad przyniósł rejestracje produktów firmy INNVIGO: Major 300 SL, Cevino 500 SC oraz Madron 50 FS.

Major 300 SL

INNVIGO to polski producent specjalistycznej chemii dla rolnictwa, dostarczający wysokiej jakości rozwiązania do ochrony i nawożenia upraw.

Już wiosną 2018 r do sprzedaży trafi produkt Major 300 SL zawierający chlopyralid substancję sprawdzoną w zwalczaniu chwastów dwuliściennych w zbożach, rzepaku ozimym oraz buraku cukrowym. Etykieta przewiduje stosowanie preparatu Major 300 SL samodzielnie oraz w mieszaninach zbiornikowych w dawkach 0,3 – 0,4 l/ha. Z Majorem 300 SL zwalczanie chabra bławatka, rumianowatych, ostrożenia polnego oraz innych chwastów dwuliściennych będzie zdecydowanie prostsze.

Cevino 500 SC

Jesienią rolnicy będą mogli zaopatrzyć się w herbicyd zbożowy Cevino 500 SC zawierający flufenacet o działaniu nalistnym i doglebowym. Cevino 500 SC będzie można stosować zarówno przedwschodowo jak i powschodowo solo oraz w mieszaninach zbiornikowych z diflufenikanem czy metsulfuronem w dawkach 0,24 -0,35 l/ha. Spodziewamy się, że będzie to dobre narzędzie pozwalające elastycznie budować wysoce skuteczne rozwiązania w ochronie herbicydowej zbóż ze szczególnym uwzględnieniem miotły zbożowej.

Listopad przyniósł rejestracje produktów firmy INNVIGO: Major 300 SL, Cevino 500 SC oraz Madron 50 FS.

Madron 50 FS

Natomiast Madron 50 FS to zaprawa oparta o doskonale znany i ceniony w praktyce fludioksonil. Etykieta przewiduje możliwość zaprawiania pszenicy ozimej, pszenżyta i żyta. Madron 50 FS będzie skutecznie zabezpieczał zboża przed infekcjami ze strony takich patogenów jak: pleśń śniegowa zbóż i traw, śnieć cuchnąca pszenicy, śnieć gładka pszenicy, zgorzel siewek. Maksymalna zalecana dawka to 100 ml środka z dodatkiem 700 ml wody na 100 kg ziarna siewnego.

Prezentowane informacje w zakresie środków ochrony roślin zawarte w serwisie www.agrofakt.pl nie zawierają pełnej treści etykiet-instrukcji stosowania. Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie.

Artykuł zawiera lokowanie produktu i ma charakter promocyjny.

Czym się kierować przy wyborze odmiany? [Agrotechnika zbóż ozimych, cz.2]

Decyzja o wyborze konkretnej odmiany zbóż nie jest prosta. Czym się kierować, by potem nie żałować?

12 września 2018

Jakie techniki i środki ochrony stosować? [WYWIAD]

Dzisiejsze rolnictwo oparte jest o model tzw. rolnictwa zrównoważonego. Sprawdź więcej!

14 września 2018

Zwalczanie chwastów w zbożach ozimych – nowa substancja!

Jesienny zabieg herbicydowy skutecznie eliminuje chwasty oraz pozwala na prawidłowy wzrost zbóż! Sprawdź jaki herbicyd będzie najlepszy!

20 września 2018

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony AgroFakt.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Informacje te są udostępniane naszym partnerom, z którymi współpracujemy w zakresie marketingu, reklamy i analizowania ruchu na stronie. Podmioty te mogą je łączyć z innymi informacjami, których im udzieliłeś. Kontynuując korzystanie z AgroFakt.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich zamieszczanie w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz jednak dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w każdym czasie. Dowiedz się więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close