Konferencja o karkonoskiej wołowinie już za nami

Konferencja o karkonoskiej wołowinie już za nami

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

Konferencja odbyła się w Łomnicy na terenie gospodarstwa państwa Janiny i Wiktora Zimmer, które z powodzeniem realizuje ten kierunek produkcji, a dodatkowo znalazło sposób na bezpośrednią sprzedaż młodej i zdrowej wołowiny poprzez własną restaurację i sklep.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Dolnośląskiej Izby Rolniczej.

Belgijska biało-błękitna czyli mięsny olbrzym! Sprawdź jakie ma przyrosty!

Podwójne umięśnienie, wysokie przyrosty i waga ubojowa. Doskonalona genetycznie latami rasa dostarczająca masę mięsa. Czy jest łatwa w hodowli?

18 sierpnia 2017

Preparaty mlekozastępcze dla cieląt

Pisaliśmy już o powszechnych praktykach w odchowie cieląt. W tym artykule omawiamy inne metody karmienia cieląt, m.in. preparaty mlekozastępcze.

13 sierpnia 2017

Drożdże paszowe dla drobiu

Drożdże mają zastosowanie nie tylko w kuchni, ale też w sektorze drobiarskim. Dostarczają zwierzętom niezbędnych minerałów i substancji odżywczych.

19 sierpnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij