Konferencja o karkonoskiej wołowinie już za nami

Konferencja o karkonoskiej wołowinie już za nami

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

Konferencja odbyła się w Łomnicy na terenie gospodarstwa państwa Janiny i Wiktora Zimmer, które z powodzeniem realizuje ten kierunek produkcji, a dodatkowo znalazło sposób na bezpośrednią sprzedaż młodej i zdrowej wołowiny poprzez własną restaurację i sklep.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Dolnośląskiej Izby Rolniczej.

Spożycie mięsa w Polsce nadal stabilne?

Choć wieprzowina wciąż króluje, na naszych talerzach coraz częściej pojawia się drób i wołowina. Co wpływa na zmianę preferencji żywieniowych Polaków?

8 grudnia 2017

Drożdże piwne w żywieniu zwierząt gospodarskich

Jak i kiedy powinno się stosować w żywieniu drożdże piwne? Dlaczego hodowcy zwrócili na nie większą uwagę?

13 grudnia 2017

ADOB Polska: konferencja „Siła nauki”

Sposób aplikacji mikroelementów kluczem do sukcesu w uprawach. Dowiedz się jakie wnioski wyciągnięto z najnowszych badań.

4 grudnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij