Konferencja o karkonoskiej wołowinie już za nami

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

Konferencja odbyła się w Łomnicy na terenie gospodarstwa państwa Janiny i Wiktora Zimmer, które z powodzeniem realizuje ten kierunek produkcji, a dodatkowo znalazło sposób na bezpośrednią sprzedaż młodej i zdrowej wołowiny poprzez własną restaurację i sklep.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Dolnośląskiej Izby Rolniczej.

Bydło mleczne: jak dbać o zdrowie?

Bydło mleczne jest narażone na wiele chorób, powodujących zmniejszenie wydajności mlecznej. Jak można monitorować ich zdrowie?

8 stycznia 2017

Syndrom tłustej krowy: jakie daje objawy?

Syndrom tłustej krowy to kolejna choroba bydła, której przyczyną jest nieprawidłowe żywienie. Jak można jej uniknąć?

16 stycznia 2017

Pasze dla trzody chlewnej: jak stosowanie GMO wpływa na skład paszy?

Wciąż trwają zażarte dyskusje na temat GMO w paszach. Jakie zatem mają korzyści i wady tego rodzaju pasze dla trzody chlewnej?

14 stycznia 2017