Konferencja o karkonoskiej wołowinie już za nami

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

Konferencja odbyła się w Łomnicy na terenie gospodarstwa państwa Janiny i Wiktora Zimmer, które z powodzeniem realizuje ten kierunek produkcji, a dodatkowo znalazło sposób na bezpośrednią sprzedaż młodej i zdrowej wołowiny poprzez własną restaurację i sklep.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Dolnośląskiej Izby Rolniczej.

Synchronizacja rui: co możemy dzięki niej osiągnąć?

Jak skrócić okres międzywycieleniowy, uzyskać sezonowość wycieleń, aby wykorzystać sezon pastwiskowy i zwiększyć opłacalność?

20 lutego 2017

Co powoduje brak apetytu u krowy mlecznej?

Wysoko produkcyjne bydło mleczne potrzebuje pobrania dużej ilości pasz. Co więc możemy zrobić, jeśli krowa nie chce jeść?

10 lutego 2017

Zapalenie wymienia u krów (mastitis): przyczyny i zapobieganie

W ciągu roku ok. 20–50% krów choruje na zapalenie wymienia, co przynosi olbrzymie straty hodowcom. Czy schorzeniu można zapobiec?

11 lutego 2017