Konferencja o karkonoskiej wołowinie już za nami

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

20 października 2015 r. odbyła się pierwsza konferencja pt. „Wołowina karkonoska szansą dla powiatu, regionu, rolnika i konsumenta” zorganizowana przez Radę Powiatową Dolnośląskiej Izby Rolniczej w Jeleniej Górze.

Konferencja odbyła się w Łomnicy na terenie gospodarstwa państwa Janiny i Wiktora Zimmer, które z powodzeniem realizuje ten kierunek produkcji, a dodatkowo znalazło sposób na bezpośrednią sprzedaż młodej i zdrowej wołowiny poprzez własną restaurację i sklep.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Dolnośląskiej Izby Rolniczej.

Alpaki – egzotyczne i niezwykłe

Dostojny chód, miękkie włókno, ciekawskie spojrzenie. Skąd te egzotyczne wielbłądowate wzięły się w Polsce?

22 kwietnia 2017

Guzowata choroba skóry bydła; wirus wznawia aktywność!

Pojawiły się kolejne doniesienia o nowych ogniskach choroby w Europie w 2017 roku. Wirus wznawia aktywność i przerzedza populację bydła. Gdzie?

21 kwietnia 2017

Jak kształtują się ceny na rynku wołowiny?

Jak przedstawiają się ceny na rynku wołowiny w pierwszym kwartale 2017 r.? Omawiamy trendy w produkcji i eksporcie tego mięsa w Polsce i Unii Europejskiej.

20 kwietnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij