Produkcja grzybów: utrzymajmy pozycję lidera!

Polska grzybami stoi… I dlatego ważne jest, aby polscy producenci grzybów uprawnych utrzymali swoją wysoką pozycję na światowym rynku. Jak to zrobić?

– W produkcji grzybów uprawnych zajmujemy 3 pozycję na świecie – mówi Ewa Szewczyk z Łódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Bratoszewicach. – Dlatego też Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach zdecydował się na przeprowadzenie u nas warsztatów szkoleniowych pod tytułem „Grzyby uprawne w produkcji żywności tradycyjnej”.

Aby utrzymać konkurencyjną pozycję na rynku potrzebne są bowiem innowacyjne technologie i nowoczesne techniki marketingu.

Warsztaty odbędą się 23 lutego w Bratoszewicach. Są organizowane w ramach projektu UE TraFooN, czyli Traditional Food Network to improve the transfer of knowledge for innovation – „Sieć Tradycyjnej Żywności w celu poprawy transferu wiedzy w zakresie innowacji”.

– Warsztaty planowane są dla 40–45 osób i, oczywiście, jeśli ktoś spoza woj. łódzkiego jest zainteresowany udziałem w nich, to serdecznie zapraszam – mówi pani Szewczyk. – Proszę w takich wypadkach o kontakt pod numerem 42-719-89-28, wewnętrzny 326, lub drogą elektroniczną na adres: e.szewczyk@lodrbratoszewice.pl.

RGT JakuzziKup teraz 5% rabatu na nasiona rzepaku od 3 j.s. RGT Jakuzzi

Rozwój gospodarstwa rolnego [AKTUALNOŚCI]

Najlepiej podejrzeć specjalistów i nauczyć się od nich jak najwięcej!

11 czerwca 2019

Czas pierwszych sianokosów i czas na sianokiszonki

Sianokiszonki to wartościowa pasza dla bydła. Już zaczyna się zbiór surowca do produkcji tej paszy objętościowej.

24 maja 2019

Bieżące zagrożenia fitosanitarne [KOMUNIKAT]

Sprawdź tabelę aktualnych zagrożeń fitosanitarnych wykonaną na podstawie informacji i zdjęć diagnostycznych.

17 czerwca 2019