Rośnie produkcja wieprzowiny

Rośnie produkcja wieprzowiny

Według „Krótkoterminowej prognozy produkcji upraw polowych, mięsa i mleka w UE” z października br., w 2015 r. produkcja brutto wieprzowiny w UE wzrośnie o 2,7% wobec 2014 r. do 23,4 mln ton, a w 2016 r. już tylko o...

Według „Krótkoterminowej prognozy produkcji upraw polowych, mięsa i mleka w UE” z października br., w 2015 r. produkcja brutto wieprzowiny w UE wzrośnie o 2,7% wobec 2014 r. do 23,4 mln ton, a w 2016 r. już tylko o 0,5% do 23,6 mln ton.

W pierwszym półroczu 2015 r. liczba ubojów trzody chlewnej w UE zwiększyła się w skali roku o 3,9%. Największą dynamikę wzrostu zanotowano w Hiszpanii (+9,1%) dzięki powiększeniu stad loch hodowlanych o 5%. Również pozostałe kraje liczące się na unijnym rynku wieprzowiny zanotowały wzrosty liczby ubojów – Dania, Niemcy, Holandia, Polska, Belgia, Francja i Wielka Brytania.

Więcej informacji znajdziecie na stronie FAMMU/FAPA.

Siara w odchowie prosiąt – dlaczego jest ważna?

W pierwszych chwilach życia trzeba dostarczyć prosięciu siarę! Ma ona ogromne znaczenie na organizm, a co za tym idzie późniejsze wyniki!

12 lutego 2018

Efektywna produkcja mleka na konferencji Blattin w Łomży

Efektywna produkcja mleka tematem rozmów podczas XVIII edycji Ogólnopolskiej Konferencji dla Producentów i Hodowców Bydła.

22 lutego 2018

FERMA 2018 – nie lada gratka dla hodowców, trwa!

Trwają międzynarodowe targi FERMA 2018 - specjalistyczna impreza dla hodowców bydła, świń i drobiu. Na miejscu odbędą się debaty i konferencje merytoryczne

17 lutego 2018

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij