XIX odsłona Warsztatów Zootechnicznych

XIX odsłona Warsztatów Zootechnicznych

XIX Warsztaty Zootechniczne odbędą się 18 listopada na SGGW w Warszawie. Tematyką tegorocznego spotkania jest „Społeczny wymiar nauk o zwierzętach”.

„Dzik europejski w ocenie społecznej – spojrzenie myśliwych, konsumentów, rolników” to tytuł jednego z referatów tegorocznych XIX Warsztatów Zootechnicznych, które odbędą się 18 listopada na SGGW w Warszawie. Tematyką tegorocznego spotkania jest „Społeczny wymiar nauk o zwierzętach”.

Wśród prelegentów warsztatów znajdą się eksperci ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Uniwersytetu w Kopenhadze, Uniwersytetu w Kalifornii, Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego oraz Politechniki Rzeszowskiej.

Spotkanie odbędzie się 18 listopada na Wydziale Nauk o Zwierzętach SGGW (budynek 23, aula II).

Zgłoszenia na konferencję należy kierować na adres: Polskie Towarzystwo Zootechniczne – Koło Warszawskie, ul. Ciszewskiego 8, 02-786 Warszawa, adres e-mail: justynawiecek@sggw.pl.

Drożdże piwne w żywieniu zwierząt gospodarskich

Jak i kiedy powinno się stosować w żywieniu drożdże piwne? Dlaczego hodowcy zwrócili na nie większą uwagę?

13 grudnia 2017

Pomoc dla producentów mięsa – jak zdobyć wsparcie?

Środki wspierające produkcję mięsa mogą pochodzić nie tylko z budżetu państwa, ale również z funduszy unijnych.

4 grudnia 2017

Spożycie mięsa w Polsce nadal stabilne?

Choć wieprzowina wciąż króluje, na naszych talerzach coraz częściej pojawia się drób i wołowina. Co wpływa na zmianę preferencji żywieniowych Polaków?

8 grudnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij