Centrum Doradztwa Rolniczego uczy, jak wędzić

„Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” to temat cyklu szkoleń z zakresu wędzarstwa, organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

„Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” to temat cyklu szkoleń z zakresu wędzarstwa, organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Projekt realizowany jest w ramach 2-letniego planu operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2015 przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział Radom.

W ramach każdego szkolenia odbędą się 4 procesy wędzenia z zastosowaniem różnych parametrów i rejestracją temperatur. W trakcie wędzenia prowadzone będą również zajęcia teoretyczne.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Komórki somatyczne w mleku

Poziom komórek somatycznych w mleku jest jednym z najważniejszych wskaźników określania jakości produktu. Ile powinien wynosić?

12 stycznia 2017

Żywienie gęsi rzeźnych: wykorzystaj kiszonki z kukurydzy!

Gdy zabraknie innych pasz objętościowych, w żywieniu gęsi można wykorzystać kiszonkę z kukurydzy! O czym trzeba wtedy pamiętać?

16 stycznia 2017

Fabryka maszyn New Holland w Płocku: przyjdź na Dni Otwarte!

Chciałabyś zwiedzić jedyną w Polsce fabrykę kombajnów, hederów oraz pras New Holland w Płocku? Masz na to okazję! Sprawdź kiedy!

11 stycznia 2017