Centrum Doradztwa Rolniczego uczy, jak wędzić

„Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” to temat cyklu szkoleń z zakresu wędzarstwa, organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

„Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” to temat cyklu szkoleń z zakresu wędzarstwa, organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Projekt realizowany jest w ramach 2-letniego planu operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2015 przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział Radom.

W ramach każdego szkolenia odbędą się 4 procesy wędzenia z zastosowaniem różnych parametrów i rejestracją temperatur. W trakcie wędzenia prowadzone będą również zajęcia teoretyczne.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Zakładanie nowych użytków zielonych krok po kroku

Jakie zabiegi należy przeprowadzić, żeby założyć łąkę lub pastwisko i jaką wybrać mieszankę traw, najlepszą dla bydła mlecznego?

20 marca 2017

Konferencje Zimowe Syngenta 2017 zakończone!

Konferencje Zimowe Syngenta zostały zakończone rekordową frekwencją – w spotkaniach uczestniczyło ponad 2500 rolników! O czym była mowa?

16 marca 2017

Agrotech 2017: nie byłeś? – zobacz, co się działo!

Kielecki Agrotech to dla wielu rolników najważniejsze wydarzenie branżowe w roku. Jeśli nie udało Ci się zawitać na targi, zobacz wideorelację!

21 marca 2017