Centrum Doradztwa Rolniczego uczy, jak wędzić

„Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” to temat cyklu szkoleń z zakresu wędzarstwa, organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

„Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” to temat cyklu szkoleń z zakresu wędzarstwa, organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Projekt realizowany jest w ramach 2-letniego planu operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2015 przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział Radom.

W ramach każdego szkolenia odbędą się 4 procesy wędzenia z zastosowaniem różnych parametrów i rejestracją temperatur. W trakcie wędzenia prowadzone będą również zajęcia teoretyczne.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Gryzonie w chlewni: jak im zaradzić?

Jak można walczyć z gryzoniami w chlewni by nie były zagrożeniem dla trzody chlewnej?

4 grudnia 2016

VI konferencja „Nauka – Biznes – Rolnictwo”: tym razem problemy wody!

W Puławskim Parku Naukowo-Technologicznym odbyła się VI konferencja „Nauka – Biznes – Rolnictwo”. Głównym tematem była woda.

25 listopada 2016

Przydomowa hodowla świń: komu się to opłaci?

Przydomowa hodowla trzody chlewnej to rozwiązanie m.in. dla małych gospodarstw i rolników ekologicznych. Co należy o niej wiedzieć?

26 listopada 2016