Szkolenie: wędzenie a ryzyko przekroczenia norm

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Kto może skorzystać?

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Udział może wziąć każdy, kto zajmuje się tym procesem.

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu w ramach realizacji projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” organizuje kolejna edycję szkoleń „Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego w zależności od parametrów procesu wędzenia”. Tym razem wędzenie zostanie omówione na terenie woj. warmińsko-mazurskiego, podlaskiego, podkarpackiego, mazowieckiego i świętokrzyskiego.

Uczestnikami szkoleń mogą być przedstawiciele podmiotów zajmujących się wędzeniem mięsa i produktów mięsnych przy wykorzystaniu tradycyjnych metod wędzenia, tj. przy wykorzystaniu drewna, w tym również podmioty prowadzące ww. działalność w ramach prowadzonej przez nie działalności marginalnej lokalnej i ograniczonej (MLO).

Agrotech 2017: nie byłeś? – zobacz, co się działo!

Kielecki Agrotech to dla wielu rolników najważniejsze wydarzenie branżowe w roku. Jeśli nie udało Ci się zawitać na targi, zobacz wideorelację!

21 marca 2017

Restrukturyzacja małych gospodarstw: rusza nabór!

Od 30 marca do 28 kwietnia odbywać się będzie nabór wniosków o premie w wysokości 60 tys. zł na restrukturyzację małych gospodarstw!

16 marca 2017

Premiksy dla krów zasuszonych: jakie wybrać?

Suplementacja minerałów i witamin w okresie zasuszenia jest bardzo istotna. Sprawdź, jakim schorzeniom może zapobiec!

24 marca 2017