Szkolenie: wędzenie a ryzyko przekroczenia norm

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Kto może skorzystać?

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Udział może wziąć każdy, kto zajmuje się tym procesem.

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu w ramach realizacji projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” organizuje kolejna edycję szkoleń „Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego w zależności od parametrów procesu wędzenia”. Tym razem wędzenie zostanie omówione na terenie woj. warmińsko-mazurskiego, podlaskiego, podkarpackiego, mazowieckiego i świętokrzyskiego.

Uczestnikami szkoleń mogą być przedstawiciele podmiotów zajmujących się wędzeniem mięsa i produktów mięsnych przy wykorzystaniu tradycyjnych metod wędzenia, tj. przy wykorzystaniu drewna, w tym również podmioty prowadzące ww. działalność w ramach prowadzonej przez nie działalności marginalnej lokalnej i ograniczonej (MLO).

Bydło mleczne: jak dbać o zdrowie?

Bydło mleczne jest narażone na wiele chorób, powodujących zmniejszenie wydajności mlecznej. Jak można monitorować ich zdrowie?

8 stycznia 2017

System zarządzania stadem AfiFarm: jak wspomoże hodowcę?

Sprawdź rozwiązanie dla nowoczesnego hodowcy bydła mlecznego! System wspomaga zarządzanie rozrodem, żywieniem oraz ocenę stanu zdrowia i dobrostanu.

11 stycznia 2017

Bioasekuracja w chlewni: nie tylko w czasie zagrożenia ASF!

Każdy hodowca powinien stosować się do zasad bioasekuracji. W innym wypadku występuje ryzyko pojawienia się niebezpiecznych chorób.

15 stycznia 2017