Szkolenie: wędzenie a ryzyko przekroczenia norm

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Udział może wziąć każdy, kto zajmuje się tym procesem.
Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu w ramach realizacji projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” organizuje kolejna edycję szkoleń „Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego w zależności od parametrów procesu wędzenia”. Tym razem wędzenie zostanie omówione na terenie woj. warmińsko-mazurskiego, podlaskiego, podkarpackiego, mazowieckiego i świętokrzyskiego.
Uczestnikami szkoleń mogą być przedstawiciele podmiotów zajmujących się wędzeniem mięsa i produktów mięsnych przy wykorzystaniu tradycyjnych metod wędzenia, tj. przy wykorzystaniu drewna, w tym również podmioty prowadzące ww. działalność w ramach prowadzonej przez nie działalności marginalnej lokalnej i ograniczonej (MLO).
