Szkolenie: wędzenie a ryzyko przekroczenia norm

Download PDF

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Udział może wziąć każdy, kto zajmuje się tym procesem.

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu w ramach realizacji projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” organizuje kolejna edycję szkoleń „Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego w zależności od parametrów procesu wędzenia”. Tym razem wędzenie zostanie omówione na terenie woj. warmińsko-mazurskiego, podlaskiego, podkarpackiego, mazowieckiego i świętokrzyskiego.

Uczestnikami szkoleń mogą być przedstawiciele podmiotów zajmujących się wędzeniem mięsa i produktów mięsnych przy wykorzystaniu tradycyjnych metod wędzenia, tj. przy wykorzystaniu drewna, w tym również podmioty prowadzące ww. działalność w ramach prowadzonej przez nie działalności marginalnej lokalnej i ograniczonej (MLO).

Czy artykuł był przydatny?

Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować

Ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Na razie brak głosów. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o