Szkolenie: wędzenie a ryzyko przekroczenia norm

Szkolenie: wędzenie a ryzyko przekroczenia norm

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Kto może skorzystać?

Tematem kolejnych szkoleń organizowanych przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie będzie wędzenie. Udział może wziąć każdy, kto zajmuje się tym procesem.

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu w ramach realizacji projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” organizuje kolejna edycję szkoleń „Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego w zależności od parametrów procesu wędzenia”. Tym razem wędzenie zostanie omówione na terenie woj. warmińsko-mazurskiego, podlaskiego, podkarpackiego, mazowieckiego i świętokrzyskiego.

Uczestnikami szkoleń mogą być przedstawiciele podmiotów zajmujących się wędzeniem mięsa i produktów mięsnych przy wykorzystaniu tradycyjnych metod wędzenia, tj. przy wykorzystaniu drewna, w tym również podmioty prowadzące ww. działalność w ramach prowadzonej przez nie działalności marginalnej lokalnej i ograniczonej (MLO).

Jaka jest cena wołowiny i jakiej możemy się spodziewać?

Czy konkurencyjna cena polskiej wołowiny utrzyma się na unijnym rynku w 2018 r.?

23 kwietnia 2018

Dofinansowanie pszczelarstwa 2018 – dodatkowy dochód!

Pszczelarstwo ma kolejną szansę. Tylko do 30 kwietnia można składać projekty dotyczące "Wsparcia rynku produktów pszczelich"

12 kwietnia 2018

Schorzenia szpary międzyracicowej u bydła: jak sobie radzić?

Kulawizny nie dość, że sprawiają krowom ból, to dla hodowcy oznaczają dodatkowe koszty. Czy da się im jakoś zapobiec?

17 kwietnia 2018

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij