Konferencja o higienie i bezpieczeństwie żywności

Na początku grudnia odbyła się specjalna konferencja poświęcona higienie i bezpieczeństwu żywności na terenie całej Unii.

Jakie standardy powinny być normą w całej Unii Europejskiej? Jak dbać o higienę i bezpieczeństwo żywności na terenie całej wspólnoty? – m.in. na te pytania starano się znaleźć odpowiedź podczas konferencji zorganizowanej pod honorowym patronatem Inspektora Głównego.

„Nowe standardy higieny i bezpieczeństwa żywności w UE” – to temat specjalnej konferencji, która odbyła się 2 grudnia.

Głównym celem konferencji było przedstawienie tendencji normalizacji w zakresie bezpieczeństwa żywności. Wśród wielu gości byli przedstawiciele firm spożywczych, urzędów kontroli żywności i jednostek certyfikujących.

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi było reprezentowane przed podsekretarz stanu panią Ewę Lech. Jeden z referatów wygłosił Główny Inspektor, prof. Stanisław Kowalczyk. Wystąpił z prezentacją pt. „Nowe standardy jakości jako odpowiedź na zagrożenia w zakresie bezpieczeństwa żywności”.

Organizatorem spotkania był Polski Komitet Normalizacyjny.

Polskie tradycje wielkanocne a rynek wieprzowiny i wołowiny

Podczas Wielkanocy warto sięgnąć po nasze, polskie wyroby regionalne, przygotowane tradycyjnymi metodami!

12 kwietnia 2017

Wykształcenie rolnicze, czyli jakie?

W każdym województwie jest wiele szkół, w których uczniowie mogą zdobyć wykształcenie rolnicze. Sprawdź listę tytułów zawodowych jakie możesz uzyskać.

11 kwietnia 2017

O jakie dopłaty bezpośrednie można ubiegać się w 2017?

3,4 mld euro przeznaczone na dopłaty bezpośrednie w 2017 r. Jakie będą zmiany i o jakie płatności można ubiegać się w 2017?

12 kwietnia 2017