Konferencja o higienie i bezpieczeństwie żywności

Na początku grudnia odbyła się specjalna konferencja poświęcona higienie i bezpieczeństwu żywności na terenie całej Unii.

Jakie standardy powinny być normą w całej Unii Europejskiej? Jak dbać o higienę i bezpieczeństwo żywności na terenie całej wspólnoty? – m.in. na te pytania starano się znaleźć odpowiedź podczas konferencji zorganizowanej pod honorowym patronatem Inspektora Głównego.

„Nowe standardy higieny i bezpieczeństwa żywności w UE” – to temat specjalnej konferencji, która odbyła się 2 grudnia.

Głównym celem konferencji było przedstawienie tendencji normalizacji w zakresie bezpieczeństwa żywności. Wśród wielu gości byli przedstawiciele firm spożywczych, urzędów kontroli żywności i jednostek certyfikujących.

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi było reprezentowane przed podsekretarz stanu panią Ewę Lech. Jeden z referatów wygłosił Główny Inspektor, prof. Stanisław Kowalczyk. Wystąpił z prezentacją pt. „Nowe standardy jakości jako odpowiedź na zagrożenia w zakresie bezpieczeństwa żywności”.

Organizatorem spotkania był Polski Komitet Normalizacyjny.

Targi i wystawy rolnicze 2017: co planuje DODR?

Sprawdź, kiedy na Dolnym Śląsku odbędą się najważniejsze targi i wystawy rolnicze 2017 r. Na jakich imprezach nie może Cię zabraknąć?

18 lutego 2017

Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Bratoszewicach

Przychodzi rolnik do ŁODR, a ŁODR… nie tylko doradza, ale pomaga mu w uzyskaniu dotacji. Sprawdźcie, jakiego wsparcia udziela łódzki ODR!

12 lutego 2017

Konferencje Blattin dla producentów trzody chlewnej

Konferencje dla hodowców świń, organizowana przez firmę Blattin – dowiedz się gdzie się odbędą, o czym będzie mowa i zapisz się już dziś!

10 lutego 2017