Miód a współczesność: znasz jego wszystkie tajemnice?

Czy już wszystko wiesz o miodzie? Znasz jego lecznicze i odżywcze właściwości? SGGW zaprasza na wyjątkowy wykład!

16 grudnia dr Ewa Majewska oraz student SGGW i pszczelarz Piotr Nowotnik, w ramach Wszechnicy Żywieniowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, zapraszają na wykład otwarty, którego głównym tematem będzie miód.

Miód znany jest człowiekowi od zarania dziejów jako produkt spożywczy i leczniczy. Nasi przodkowie doceniali jego właściwości, opierając się na praktycznej wiedzy wcześniejszych pokoleń. Współczesny człowiek chce jednak wiedzieć więcej i sięga po wiadomości szczegółowe. Tych dostarczają liczne badania naukowe, które potwierdzają znane właściwości miodu, odkrywają nowe, wyjaśniając je na podstawie analizy składu miodu.

O tych „sekretach” miodu dowiedzą się Państwo z naszego wykładu. Zostanie dokonana też krótka analiza sektora pszczelarskiego oraz omówiony mechanizm produkcji miodu czy proces technologiczny odbierania miodu przez pszczelarza – informuje Ewa Majewska.

Prelekcje transmitowane będą online.

Zboża hybrydowe rozwiązaniem na słabsze stanowiska – wywiad z Michałem Pepką z Saaten – Union

Zboża mieszańcowe są rozwiązaniem na słabsze stanowiska. W rozmowie z Michałem Pepką z Saaten - Union pytamy o szczegóły ich uprawy oraz kierunki rozwoju.

19 czerwca 2017

Zielone Pola 2017 w Wasylowie

Zielone Pola 2017 trwają w najlepsze. Kolejna impreza odbyła się na Lubelszczyźnie.

14 czerwca 2017

Zaostrzone nowe przepisy o wycince drzew już obowiązują!

Od 17 czerwca br. obowiązują nowe przepisy dotyczące wycinania drzew! Kiedy wycinka drzew jest możliwa bez konieczności jej zgłoszenia?

20 czerwca 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij