Miód a współczesność: znasz jego wszystkie tajemnice?

Czy już wszystko wiesz o miodzie? Znasz jego lecznicze i odżywcze właściwości? SGGW zaprasza na wyjątkowy wykład!

16 grudnia dr Ewa Majewska oraz student SGGW i pszczelarz Piotr Nowotnik, w ramach Wszechnicy Żywieniowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, zapraszają na wykład otwarty, którego głównym tematem będzie miód.

Miód znany jest człowiekowi od zarania dziejów jako produkt spożywczy i leczniczy. Nasi przodkowie doceniali jego właściwości, opierając się na praktycznej wiedzy wcześniejszych pokoleń. Współczesny człowiek chce jednak wiedzieć więcej i sięga po wiadomości szczegółowe. Tych dostarczają liczne badania naukowe, które potwierdzają znane właściwości miodu, odkrywają nowe, wyjaśniając je na podstawie analizy składu miodu.

O tych „sekretach” miodu dowiedzą się Państwo z naszego wykładu. Zostanie dokonana też krótka analiza sektora pszczelarskiego oraz omówiony mechanizm produkcji miodu czy proces technologiczny odbierania miodu przez pszczelarza – informuje Ewa Majewska.

Prelekcje transmitowane będą online.

Sprzedaż ziemi rolnej: chwilowy zastój w obrocie

Czego możemy spodziewać się w najbliższym czasie na rynku ziemi rolniczej? Specjalnie dla agrofaktu wypowiadają się eksperci!

12 stycznia 2017

„Tworzenie grup producentów i organizacji producentów” w 2017: oczami założycieli grup!

O czym trzeba pamiętać, przygotowując się do naboru w ramach działania "Tworzenie grup producentów i organizacji producentów"?

23 stycznia 2017

Fabryka maszyn New Holland w Płocku: przyjdź na Dni Otwarte!

Chciałabyś zwiedzić jedyną w Polsce fabrykę kombajnów, hederów oraz pras New Holland w Płocku? Masz na to okazję! Sprawdź kiedy!

11 stycznia 2017