Miód a współczesność: znasz jego wszystkie tajemnice?

Miód a współczesność: znasz jego wszystkie tajemnice?

Czy już wszystko wiesz o miodzie? Znasz jego lecznicze i odżywcze właściwości? SGGW zaprasza na wyjątkowy wykład!

16 grudnia dr Ewa Majewska oraz student SGGW i pszczelarz Piotr Nowotnik, w ramach Wszechnicy Żywieniowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, zapraszają na wykład otwarty, którego głównym tematem będzie miód.

Miód znany jest człowiekowi od zarania dziejów jako produkt spożywczy i leczniczy. Nasi przodkowie doceniali jego właściwości, opierając się na praktycznej wiedzy wcześniejszych pokoleń. Współczesny człowiek chce jednak wiedzieć więcej i sięga po wiadomości szczegółowe. Tych dostarczają liczne badania naukowe, które potwierdzają znane właściwości miodu, odkrywają nowe, wyjaśniając je na podstawie analizy składu miodu.

O tych „sekretach” miodu dowiedzą się Państwo z naszego wykładu. Zostanie dokonana też krótka analiza sektora pszczelarskiego oraz omówiony mechanizm produkcji miodu czy proces technologiczny odbierania miodu przez pszczelarza – informuje Ewa Majewska.

Prelekcje transmitowane będą online.

Pielgrzymki na Jasną Górę – wiara czyni cuda

Ogólnopolska Pielgrzymka Rolników na Jasną Górę i Święto Dziękczynienia za Plony, tzw. Jasnogórska pielgrzymka i nie tylko. Rolnicy kochają pielgrzymki

8 października 2017

Jazz Scifresh to smakowity jabłkowy raj dla podniebienia

Jazz jest bardzo smaczne i ma przy tym stosunkowo intensywny smak miąższu z niewielkim dodatkiem posmaku gruszki, oraz niską kwasowością.

14 października 2017

System ubezpieczeń rolniczych tematem wystąpienia Prezesa KRIR

System ubezpieczeń rolniczych był tematem prezentacji Prezesa KRIR w trakcie Kongresu ubezpieczycieli rolnych. Co zostało omówione?

6 października 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij