Rośnie produkcja soi w Unii Europejskiej

Rośnie produkcja soi w Unii Europejskiej

W Unii Europejskiej w bieżącym sezonie 2015/2016 produkcja soi była na nowym rekordowym poziomie – 2,1 mln ton, co oznacza 13% wzrost wobec poprzedniego sezonu.

W Unii Europejskiej w bieżącym sezonie 2015/2016 produkcja soi była na nowym rekordowym poziomie – 2,1 mln ton, co oznacza 13% wzrost wobec poprzedniego sezonu.

W ciągu ostatnich lat produkcja tego surowca przeznaczonego na olej sojowy w Unii podwoiła się. Najwięcej soi produkują Włochy (w br. osiągnęły 1,1 mln ton wobec 930 tys. ton w okresie 2014/2015), Rumunia (w br. 240 tys. ton) oraz Francja (220 tys. ton). Kolejnym producentem w produkcji soi jest Chorwacja – 180 tys. ton.

Więcej informacji znajdziecie na stronie FAMMU/FAPA.

Spółdzielnia Produkcyjna w Bachorzewie – warzywa na „5”

Jedne z najlepszych sałat i szpinak są uprawiane na polach spółdzielni w Bachorzewie na Wisłą. Ziemia tutaj jest bardzo dobrze zmianowana i nawożona.

13 października 2017

Jesienna ochrona jęczmienia

Z uwagi na warunki pogodowe tegoroczna ochrona jęczmienia ozimego powinna być przeprowadzona już jesienią

20 października 2017

Grupa Aura – dobra dla produkcji warzyw

Aura postanowiła zadbać o swoich członków umożliwiając im zbiór, przechowywanie, pakowanie oraz wprowadzanie do obrotu warzyw w bazie przechowalniczej.

21 października 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij