Rośnie produkcja soi w Unii Europejskiej

W Unii Europejskiej w bieżącym sezonie 2015/2016 produkcja soi była na nowym rekordowym poziomie – 2,1 mln ton, co oznacza 13% wzrost wobec poprzedniego sezonu.

W Unii Europejskiej w bieżącym sezonie 2015/2016 produkcja soi była na nowym rekordowym poziomie – 2,1 mln ton, co oznacza 13% wzrost wobec poprzedniego sezonu.

W ciągu ostatnich lat produkcja tego surowca przeznaczonego na olej sojowy w Unii podwoiła się. Najwięcej soi produkują Włochy (w br. osiągnęły 1,1 mln ton wobec 930 tys. ton w okresie 2014/2015), Rumunia (w br. 240 tys. ton) oraz Francja (220 tys. ton). Kolejnym producentem w produkcji soi jest Chorwacja – 180 tys. ton.

Więcej informacji znajdziecie na stronie FAMMU/FAPA.

Dokarmianie zbóż w T2- witaminy dla zboża

Wykonując drugi zabieg fungicydowy warto zastosować makro- i mikroelementy. Dokarmianie zbóż podczas zabiegu T2 potrafi zdecydowanie poprawić jakość ziarna

20 maja 2017

Jak i czym zwalczyć szkodniki łuszczynowe w rzepaku?

Szkodniki łuszczynowe pojawiły się już w rzepaku, wobec tego trzeba zaplanować ochronę insektycydową upraw. Które substancje czynne zwalczą te owady?

14 maja 2017

Jak poprawić system korzeniowy warzyw?

System korzeniowy decyduje w znacznej mierze o wysokości plonu warzyw. Dzięki jego stymulacji możemy znacznie zwiększyć potencjał roślin w tym elemencie.

18 maja 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij