Dowiedzcie się więcej o wpływie soków na zdrowie

„Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków” to tytuł konferencji, organizowanej przez Krajową Unię Producentów Soków.

„Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków” to tytuł konferencji, jaką 5 grudnia 2015 r. w Centrum Kongresowym Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie organizuje Krajowa Unia Producentów Soków.

Jak udało się nam ustalić, celem konferencji jest przedstawienie najnowszych doniesień na temat chemoprewencyjnego i kardioprotekcyjnego wpływu nutraceutyków obecnych w owocach, warzywach i sokach. Celem dodatkowym jest stworzenie forum naukowego dla wszystkich stron zainteresowanych oraz umożliwienie interaktywnej wymiany najnowszej wiedzy dotyczącej aktywnych składników żywności.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Unii Producentów Soków.

Targi i wystawy rolnicze 2017: co planuje DODR?

Sprawdź, kiedy na Dolnym Śląsku odbędą się najważniejsze targi i wystawy rolnicze 2017 r. Na jakich imprezach nie może Cię zabraknąć?

18 lutego 2017

XVII Ogólnopolska Konferencja Hodowców Bydła Mlecznego

Z pierwszymi dniami marca rusza XVII Ogólnopolska Konferencja Hodowców Bydła Mlecznego. Sprawdź, o czym będzie mowa w tym roku!

28 lutego 2017

Podstawowe metody szczepienia gruszy

Szczepienie gruszy jest podstawowym zabiegiem który ma na celu zwiększenie odporności drzewa na mrozy i choroby. Jak poprawnie dokonać szczepienia gruszy?

21 lutego 2017