Dowiedzcie się więcej o wpływie soków na zdrowie

„Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków” to tytuł konferencji, organizowanej przez Krajową Unię Producentów Soków.

„Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków” to tytuł konferencji, jaką 5 grudnia 2015 r. w Centrum Kongresowym Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie organizuje Krajowa Unia Producentów Soków.

Jak udało się nam ustalić, celem konferencji jest przedstawienie najnowszych doniesień na temat chemoprewencyjnego i kardioprotekcyjnego wpływu nutraceutyków obecnych w owocach, warzywach i sokach. Celem dodatkowym jest stworzenie forum naukowego dla wszystkich stron zainteresowanych oraz umożliwienie interaktywnej wymiany najnowszej wiedzy dotyczącej aktywnych składników żywności.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Unii Producentów Soków.

Pierwsza konferencja dla pszczelarzy w 2017!

14 stycznia w siedzibie MODR w Karnowicach odbędzie się XXI Wojewódzka Konferencja Pszczelarskiej! Jakie tematy zostaną poruszone?

12 stycznia 2017

Ochrona sadu przed mrozami: zabezpiecz swoje jabłonie!

Ochrona sadu przed mrozami to zabiegi, które zna każdy sadownik. Warto jednak sprawdzić, czy o niczym nie zapomnieliśmy!

21 stycznia 2017

Grusza Konferencja – najpopularniejsza odmiana gruszy: czy słusznie?

Grusza Konferencja jest obecnie najczęściej spotykaną odmianą grusz w Europie. A jak jej uprawa wygląda w Polsce?

22 stycznia 2017