Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

Download PDF

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach. Z ramienia Krajowej Rady Izb Rolniczych w posiedzeniu grupy roboczej udział wziął Jerzy Salitra.

Omawiając kwestie związane z perspektywami rynkowymi, Sekretariat Copa-Cogeca przedstawił informacje na temat ponownego wprowadzenia przetworzonych białek zwierzęcych jako pasz. Istnieje jednak warunek, którym jest test dla każdego sektora, czyli osobny test dla mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu, niwelujący możliwość kanibalizmu wśród zwierząt.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Rady Izb Rolniczych.

Czy artykuł był przydatny?

Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować

Na razie brak głosów. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o