PATRON SERWISU: Blattin

Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach. Z ramienia Krajowej Rady Izb Rolniczych w posiedzeniu grupy roboczej udział wziął Jerzy Salitra.

Omawiając kwestie związane z perspektywami rynkowymi, Sekretariat Copa-Cogeca przedstawił informacje na temat ponownego wprowadzenia przetworzonych białek zwierzęcych jako pasz. Istnieje jednak warunek, którym jest test dla każdego sektora, czyli osobny test dla mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu, niwelujący możliwość kanibalizmu wśród zwierząt.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Rady Izb Rolniczych.

Google NewsObserwuj nas w Google News. Bądź na bieżąco!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *