Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach. Z ramienia Krajowej Rady Izb Rolniczych w posiedzeniu grupy roboczej udział wziął Jerzy Salitra.

Omawiając kwestie związane z perspektywami rynkowymi, Sekretariat Copa-Cogeca przedstawił informacje na temat ponownego wprowadzenia przetworzonych białek zwierzęcych jako pasz. Istnieje jednak warunek, którym jest test dla każdego sektora, czyli osobny test dla mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu, niwelujący możliwość kanibalizmu wśród zwierząt.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Rady Izb Rolniczych.

Kup min. 3 j.s. RGT JakuzziKup teraz a czwartą dostaniesz za 1 zł netto!

Czy na talerzach chińskich konsumentów znajdzie się więcej drobiu z Polski? [AKTUALNOŚCI]

Wiceminister rolnictwa Ryszard Zarudzki negocjuje w sprawie zwiększenia eksportu polskiego drobiu do Państwa Środka.

17 maja 2019

Czas pierwszych sianokosów i czas na sianokiszonki

Sianokiszonki to wartościowa pasza dla bydła. Już zaczyna się zbiór surowca do produkcji tej paszy objętościowej.

24 maja 2019

Jak rozpoznać ciążę u loch?

Istnieje wiele metod, które pozwalają rozpoznać ciążę u świń. Dowiedz się, jakie to metody.

4 czerwca 2019