Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach.

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach. Z ramienia Krajowej Rady Izb Rolniczych w posiedzeniu grupy roboczej udział wziął Jerzy Salitra.

Omawiając kwestie związane z perspektywami rynkowymi, Sekretariat Copa-Cogeca przedstawił informacje na temat ponownego wprowadzenia przetworzonych białek zwierzęcych jako pasz. Istnieje jednak warunek, którym jest test dla każdego sektora, czyli osobny test dla mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu, niwelujący możliwość kanibalizmu wśród zwierząt.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Rady Izb Rolniczych.

ASF w Polsce. Przede wszystkim prewencja!

ASF w Polsce to problem nadal aktualny. W ostatnich latach, a zwłaszcza od czasu wprowadzenia rosyjskiego embarga, hodowla trzody przynosiła straty.

18 listopada 2017

Stół paszowy: jak powinien być skonstruowany?

Jak powinien być skonstruowany stół paszowy i jaką rolę odgrywa we współczesnym żywieniu bydła mlecznego i mięsnego?

16 listopada 2017

Rynek drobiu i jaj – co przyniesie 2018 rok?

Polski rynek drobiu i jaj pozytywnie wyróżnia się na tle innych krajów UE. Jakie są prognozy na najbliższy rok?

20 listopada 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij