Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach.

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach. Z ramienia Krajowej Rady Izb Rolniczych w posiedzeniu grupy roboczej udział wziął Jerzy Salitra.

Omawiając kwestie związane z perspektywami rynkowymi, Sekretariat Copa-Cogeca przedstawił informacje na temat ponownego wprowadzenia przetworzonych białek zwierzęcych jako pasz. Istnieje jednak warunek, którym jest test dla każdego sektora, czyli osobny test dla mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu, niwelujący możliwość kanibalizmu wśród zwierząt.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Rady Izb Rolniczych.

Hodowcy bydła w Karczowie

Zdaniem ekspertów i hodowców, rozród i genetyka okazują się kluczowe dla wydajności produkcji mleka.

21 stycznia 2019

Jak prawidłowo prowadzić inseminację świń?

Sztuczna inseminacja wpływa m.in na szybką realizację postępu genetycznego. Zobacz, jak skutecznie przeprowadzić zabieg!

22 stycznia 2019

Import mięsa z Litwy – grozi nam wojna-handlowa?

Kto więcej straci na polsko-litewskiej wojnie handlowej?

17 stycznia 2019