Copa-Cogeca rozważa wprowadzenie białek zwierzęcych do pasz

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach.

27 października 2015 r. w Sekretariacie Copa-Cogeca w Brukseli odbyło się posiedzenie grupy roboczej „wieprzowina”, dotyczące m.in. przetworzonych białek zwierzęcych w paszach. Z ramienia Krajowej Rady Izb Rolniczych w posiedzeniu grupy roboczej udział wziął Jerzy Salitra.

Omawiając kwestie związane z perspektywami rynkowymi, Sekretariat Copa-Cogeca przedstawił informacje na temat ponownego wprowadzenia przetworzonych białek zwierzęcych jako pasz. Istnieje jednak warunek, którym jest test dla każdego sektora, czyli osobny test dla mięsa wieprzowego, wołowego i drobiu, niwelujący możliwość kanibalizmu wśród zwierząt.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Rady Izb Rolniczych.

Pokaz alpak w Minikowie

13-14 maja odbył się Pokaz Alpak Polskiego Związku Hodowców Alpak we współpracy z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego. Sprawdź co się działo!

22 maja 2017

ASF i kary dla rolników

Czy istnieje ryzyko rozprzestrzeniania się AFS w Polsce? Czy kary dla rolników sprzedających świnie są dla nich krzywdzące?

17 maja 2017

Sprzedaż wieprzowiny – ceny i możliwości eksportu

Dlaczego rosną ceny wieprzowiny? Jak długo będą rosnąć ceny? Jak wygląda eksport wieprzowiny w UE i Polsce?

19 maja 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij