Rośnie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych

Rośnie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych

W sezonie 2015/2016 zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych w Polsce zwiększy się za sprawą większej konsumpcji śrut.

W sezonie 2015/2016 zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych w Polsce zwiększy się w stosunku do sezonu poprzedniego. Stanie się to za sprawą większej konsumpcji śrut.

Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej prognozuje, że w bieżącym sezonie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych zwiększy się w naszym kraju o 5% w stosunku do sezonu poprzedniego i wyniesie ok. 3,8 mln ton. Jak zaznacza IERiGŻ, stanie się to za sprawą większej konsumpcji śrut. Wzrostowi zużycia śruty sojowej będzie sprzyjał spadek jej cen, wynikający z poprawy uwarunkowań podażowych na światowych rynkach.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Instytutu Ekonomiki Rolnictwa I Gospodarki Żywnościowej.

Przygotowanie krów do wystawy – o czym pamiętać?

Przygotowanie krów do wystawy to nie łatwe zadanie. Przygotowania rozpoczynają się kilka tygodni wcześniej! Dowiedz się jak dobyć tytuł czempiona!

13 lipca 2017

Opłacalność produkcji wołowiny; od czego zależy?

Jakie czynniki wpływają na efektywność ekonomiczną chowu bydła mięsnego? Sprawdź i zacznij działać efektywnie!

13 lipca 2017

Trujące chwasty na pastwisku: zobacz, które są najgroźniejsze!

Trujące chwasty na pastwisku nie wróżą nic dobrego. Niektóre z nich są bardzo niebezpieczne. Sprawdź, czy wszystkie znasz i wiesz jakie są objawy zatrucia!

22 lipca 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij