Rośnie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych

Rośnie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych

W sezonie 2015/2016 zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych w Polsce zwiększy się za sprawą większej konsumpcji śrut.

W sezonie 2015/2016 zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych w Polsce zwiększy się w stosunku do sezonu poprzedniego. Stanie się to za sprawą większej konsumpcji śrut.

Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej prognozuje, że w bieżącym sezonie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych zwiększy się w naszym kraju o 5% w stosunku do sezonu poprzedniego i wyniesie ok. 3,8 mln ton. Jak zaznacza IERiGŻ, stanie się to za sprawą większej konsumpcji śrut. Wzrostowi zużycia śruty sojowej będzie sprzyjał spadek jej cen, wynikający z poprawy uwarunkowań podażowych na światowych rynkach.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Instytutu Ekonomiki Rolnictwa I Gospodarki Żywnościowej.

Fitaza jako czynnik zwiększający biodostępność fosforu

Fosfor to jeden z najważniejszych składników w diecie trzody i drobiu. Jak istotna jest rola enzymu określanego jako fitaza?

11 stycznia 2018

Pierwsza konferencja Blattin dla hodowców bydła za nami

Szkolenie inaugurujące cykl spotkań dla hodowców bydła i producentów mleka, organizowanych przez firmę Blattin, cieszyło się sporym zainteresowaniem.

21 stycznia 2018

Apel Warmińsko-Mazurskiego Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii

Hodowcy zwierząt gospodarskich powinni stosować antybiotyki w sposób legalny i pod nadzorem lekarza weterynarii.

11 stycznia 2018

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij