Rośnie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych

W sezonie 2015/2016 zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych w Polsce zwiększy się za sprawą większej konsumpcji śrut.

W sezonie 2015/2016 zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych w Polsce zwiększy się w stosunku do sezonu poprzedniego. Stanie się to za sprawą większej konsumpcji śrut.

Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej prognozuje, że w bieżącym sezonie zużycie wysokobiałkowych surowców paszowych zwiększy się w naszym kraju o 5% w stosunku do sezonu poprzedniego i wyniesie ok. 3,8 mln ton. Jak zaznacza IERiGŻ, stanie się to za sprawą większej konsumpcji śrut. Wzrostowi zużycia śruty sojowej będzie sprzyjał spadek jej cen, wynikający z poprawy uwarunkowań podażowych na światowych rynkach.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Instytutu Ekonomiki Rolnictwa I Gospodarki Żywnościowej.

Jak określić dojrzałość bydła mlecznego?

Określenie dojrzałości hodowlanej bydła mlecznego jest skomplikowane. Jak prawidłowo ocenić dojrzałość bydła mlecznego?

23 maja 2017

Magnez dla krów pastwiskowych! Pamiętaj o nim!

Pierwsze dni na pastwisku mogą być szczególnie niebezpieczne dla zdrowia naszych krów, jeśli nie zapewnimy im odpowiedniej podaży magnezu. Jak go podać?

18 maja 2017

Jakie ceny sianokiszonki?

Chcąc uzupełnić bazę paszową musimy posiłkować się zakupami. Jak kształtują się ceny sianokiszonki?

18 maja 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij