PATRON SERWISU: Blattin

ARR: mnóstwo pytań o wsparcie. Są i odpowiedzi

Bardzo wielu producentów mleka i wieprzowiny pyta Agencję Rynku Rolnego  o nadzwyczajne wsparcie pomocowe. ARR opracowała odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania i uruchomiła Telefoniczny Punkt Informacyjny.

Dla rozwiania wszystkich wątpliwości ARR opracowała odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania i uruchomiła Telefoniczny Punkt Informacyjny.

W ciągu ostatniego tygodnia odebraliśmy tysiące telefonów – mówi Karolina Dziewulska – Siwek, rzecznik prasowy ARR. – Aby służyć informacją producentom mleka i wieprzowiny zwiększyliśmy zespół konsultantów.

Przygotowane zostały także dwa zestawy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania: jeden z zestawów przeznaczony jest dla producentów trzody chlewnej, a drugi dla producentów mleka.

Aby służyć informacją producentom mleka i wieprzowiny zwiększyliśmy zespół konsultantów.

Karolina Dziewulska – Siwek, rzecznik prasowy ARR

Producenci świń z zestawu pytań i odpowiedzi mogą się dowiedzieć np. gdzie pobrać wniosek i gdzie powinien zostać złożony, jakie dokumenty trzeba załączyć do wniosku, czy konieczne jest zaświadczenie z Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa potwierdzające liczbę zwierząt oraz jakie są warunki wsparcia i jakie są stawki pomocowe.

Podobnie producenci mleka mogą znaleźć przygotowane odpowiedzi na większość nurtujących ich pytań: o warunki, niezbędne do skorzystania z nadzwyczajnego wsparcia, gdzie i w jakim terminie trzeba złożyć wniosek oraz jakie dokumenty są niezbędne, aby pomoc została przyznana.

Agencja Rynku Rolnego uruchomiła też specjalny Telefoniczny Punkt Informacyjny w tej sprawie pod numerem 22 661-72-72.

Formularze wniosków można pobrać ze strony ARR.

My przypominamy, że termin składania wniosków o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej mija 18 marca 2016 r. Wnioski trzeba złożyć w oddziałach terenowych ARR lub wysłać pocztą – decyduje data stempla pocztowego.

Google NewsObserwuj nas w Google News. Bądź na bieżąco!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *