Pogoda nie rozpieszcza i raczej nie zapowiada się na poprawę. Trudno nadążyć za zmianami klimatu, dlatego wszelkie decyzje rolnicze muszą opierać się na twardych danych, a nie sentymentach.
Wszyscy chcemy mieć wysoki i dobrej jakości plon. Niestety nie każdy z nas ma szczęście pracować z dobrą glebą. Jaką odmianę pszenicy wybrać, żeby nawet słabsze stanowiska nie były przeszkodą w osiągnięciu celu? W ciągu dwóch ostatnich lat 200 tys. hektarów różnej gleby posiano tą samą odmianą pszenicy. Popularna Hondia, bo o niej mowa, po prostu daje radę! Dlaczego polecamy ją sobie w rodzinie i po sąsiedzku?

Pszenica ozima Hondia
Pszenica ozima Hondia – kilka konkretów
Hondia ma piękne, grube ziarno i można ją uprawiać nawet w opóźnionych terminach siewu. Z Hondią po prostu wiemy, czego się spodziewać: zbierzemy duży i stabilny plon. Odmiana ma wysoką zimotrwałość, zdrowotność i jest mocno odporna na choroby pszenicy: pleśń śniegową, mączniaka prawdziwego, rdzę żółtą, choroby podstawy źdźbła czy brunatną plamistość liści (DTR). O walorach Hondii można by długo: jeszcze więcej przydatnych informacji znajdziesz w artykule Jaką odmianę pszenicy rolnik wybiera najczęściej? Polecamy!
Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować
Ocena 4.1 / 5. Liczba głosów 7
Dodaj komentarz