Z raportu wynika, że odżywiamy się inaczej niż 15 lat temu

Z raportu Banku BGŻ BNP Paribas wynika, że odżywiamy się zupełnie inaczej niż 15 lat temu. Sprawdźcie, co się zmieniło!

Odżywiamy się zupełnie inaczej niż 15 lat temu. W koszykach z zakupami mamy o połowę mniej ziemniaków i pieczywa oraz blisko 40% mniej mąki. Z mięs chętniej wybieramy drób, choć nadal najpopularniejsza jest wieprzowina. Mleko zastępują nam jogurty, a zamiast cukru i domowych wypieków kupujemy po prostu gotowe słodycze.

Wszystko to wynika z raportu przygotowanego przez Bank BGŻ BNP Paribas na podstawie badań wykonanych na zlecenie banku przez firmę GfK. Jest to już 5 edycja specjalistycznego raportu przygotowanego z myślą o klientach banku ze strategicznego sektora rolno-spożywczego.

– W tym wydaniu raportu przedstawiamy najważniejsze kierunki zmian preferencji Polaków w zakresie konsumpcji żywności. Mamy nadzieję, że będzie on pomocny w tworzeniu strategii biznesowych firm z tego sektora – informuje Bartosz Urbaniak, członek Zarządu Banku BGŻ BNP Paribas, odpowiedzialny za obszar Bankowości MŚP i Agro.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Banku BGŻ BNP Paribas.

Koło Gospodyń Wiejskich w Wilamowicach Nyskich obchodzi 50 urodziny!

Koło Gospodyń Wiejskich w Wilamowicach Nyskich obchodzi 50 urodziny! Zobaczcie, jak mocno KGW angażuje się w lokalną społeczność.

21 marca 2017

Jaki bank wybrać, będąc rolnikiem?

Co biorą pod uwagę rolnicy, wybierając bank? Jaki według nich jest najlepszy bank dla rolnika? Podajemy wyniki rankingu Martin & Jacob.

14 marca 2017

Agrotech 2017: fotorelacja z wystawy

Potężne maszyny i nowoczesne rozwiązania prezentowane na wystawie Agrotech 2017 przyciągają tłumy zwiedzających. Zapraszamy na fotorelację z targów.

19 marca 2017