Z raportu wynika, że odżywiamy się inaczej niż 15 lat temu

Z raportu Banku BGŻ BNP Paribas wynika, że odżywiamy się zupełnie inaczej niż 15 lat temu. Sprawdźcie, co się zmieniło!

Odżywiamy się zupełnie inaczej niż 15 lat temu. W koszykach z zakupami mamy o połowę mniej ziemniaków i pieczywa oraz blisko 40% mniej mąki. Z mięs chętniej wybieramy drób, choć nadal najpopularniejsza jest wieprzowina. Mleko zastępują nam jogurty, a zamiast cukru i domowych wypieków kupujemy po prostu gotowe słodycze.

Wszystko to wynika z raportu przygotowanego przez Bank BGŻ BNP Paribas na podstawie badań wykonanych na zlecenie banku przez firmę GfK. Jest to już 5 edycja specjalistycznego raportu przygotowanego z myślą o klientach banku ze strategicznego sektora rolno-spożywczego.

– W tym wydaniu raportu przedstawiamy najważniejsze kierunki zmian preferencji Polaków w zakresie konsumpcji żywności. Mamy nadzieję, że będzie on pomocny w tworzeniu strategii biznesowych firm z tego sektora – informuje Bartosz Urbaniak, członek Zarządu Banku BGŻ BNP Paribas, odpowiedzialny za obszar Bankowości MŚP i Agro.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Banku BGŻ BNP Paribas.

Złoty Żuraw Rolnictwa dla Banku BPS

Bank Polskiej Spółdzielczości został nagrodzony tytułem Złoty Żuraw Rolnictwa podczas Centralnych Targów Rolniczych 2016.

28 listopada 2016

Grzybica bydła: jak z nią walczyć?

Grzybica bydła jest bardzo niebezpieczną chorobą. Nie tylko dla zwierząt, ale też dla człowieka. Jakie objawy powinny nas zaniepokoić?

6 grudnia 2016

LEADER 2014–2020 szansą na rozwój wsi!

Konferencja LEADER 2014–2020 była bardzo owocna. Wysunięto interesujące wnioski, zaplanowano i zadeklarowano zmiany dla polskiej wsi. Jakie?

6 grudnia 2016