Z raportu wynika, że odżywiamy się inaczej niż 15 lat temu

Z raportu Banku BGŻ BNP Paribas wynika, że odżywiamy się zupełnie inaczej niż 15 lat temu. Sprawdźcie, co się zmieniło!

Odżywiamy się zupełnie inaczej niż 15 lat temu. W koszykach z zakupami mamy o połowę mniej ziemniaków i pieczywa oraz blisko 40% mniej mąki. Z mięs chętniej wybieramy drób, choć nadal najpopularniejsza jest wieprzowina. Mleko zastępują nam jogurty, a zamiast cukru i domowych wypieków kupujemy po prostu gotowe słodycze.

Wszystko to wynika z raportu przygotowanego przez Bank BGŻ BNP Paribas na podstawie badań wykonanych na zlecenie banku przez firmę GfK. Jest to już 5 edycja specjalistycznego raportu przygotowanego z myślą o klientach banku ze strategicznego sektora rolno-spożywczego.

– W tym wydaniu raportu przedstawiamy najważniejsze kierunki zmian preferencji Polaków w zakresie konsumpcji żywności. Mamy nadzieję, że będzie on pomocny w tworzeniu strategii biznesowych firm z tego sektora – informuje Bartosz Urbaniak, członek Zarządu Banku BGŻ BNP Paribas, odpowiedzialny za obszar Bankowości MŚP i Agro.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Banku BGŻ BNP Paribas.

Targi i wystawy rolnicze 2017: co planuje DODR?

Sprawdź, kiedy na Dolnym Śląsku odbędą się najważniejsze targi i wystawy rolnicze 2017 r. Na jakich imprezach nie może Cię zabraknąć?

18 lutego 2017

Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu

Dzieje DODR sięgają roku 1960. Ile od tego czasu się zmieniło i z jakimi problemami zmagają się dolnośląscy rolnicy?

19 lutego 2017