3 edycja konferencji organizowanej przez PIM

6–7 października odbyła się 3 edycja konferencji pt. „WSPÓŁPRACA – kluczowym czynnikiem do wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów mleczarskich”.

W dniach 6–7 października odbyła się 3 edycja konferencji pod hasłem „WSPÓŁPRACA – kluczowym czynnikiem do wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów mleczarskich”.

Całość konferencji została zorganizowana przez Polską Izbę Mleka pod patronatem Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych Stanisława Kowalczyka. Konferencja szkoleniowa odbyła się w Zajeździe Rozdroże w Nieborowie k. Łowicza.

Nadmiar mocznika w mleku: przyczyny i zapobieganie

Mocznik w mleku występuje zawsze, problemem staje się dopiero sytuacja, gdy jest go za dużo. Co może to oznaczać?

13 stycznia 2017

Zatrucie bydła azotanami i azotynami

Zdarza się, że zwierzęta pod wpływem złego karmienia lub niewłaściwej jakości wody zaczynają chorować. Co może powodować zatrucie?

19 stycznia 2017

Probiotyki w żywieniu krów: na co pomogą?

Im lepsza pasza, tym większa wydajność mleczna w gospodarstwie. Co może nam pomóc ją uzyskać?

22 stycznia 2017