3 edycja konferencji organizowanej przez PIM

6–7 października odbyła się 3 edycja konferencji pt. „WSPÓŁPRACA – kluczowym czynnikiem do wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów mleczarskich”.

W dniach 6–7 października odbyła się 3 edycja konferencji pod hasłem „WSPÓŁPRACA – kluczowym czynnikiem do wysokiej jakości i bezpieczeństwa produktów mleczarskich”.

Całość konferencji została zorganizowana przez Polską Izbę Mleka pod patronatem Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych Stanisława Kowalczyka. Konferencja szkoleniowa odbyła się w Zajeździe Rozdroże w Nieborowie k. Łowicza.

Krzyżowanie świń: które rasy ze sobą łączyć?

W produkcji tuczników wysokiej jakości często wykorzystywane jest krzyżowanie międzyrasowe. Jak sprawić, by dawało dobre efekty?

28 listopada 2016

W jaki sposób najlepiej ogrzewać prosięta?

Prosięta są w szczególności narażone na działanie niskich temperatur. Zatem jak zapewnić im najbardziej odpowiednią temperaturę?

29 listopada 2016

Dlaczego krowy źle znoszą przeciągi?

Prawidłowo wyposażona obora to klucz do zachowania dobrostanu zwierząt. Warto zadbać w niej o dobrą wentylację!

29 listopada 2016