Droższe warzywa na rynkach hurtowych

Download PDF

W relacji do września 2014 r. na rynkach hurtowych coraz droższe są warzywa.

Podwyżki dotyczą przede wszystkim:

  • kapusty białej (podrożała 2–4-krotnie),

  • buraków ćwikłowych (wzrost ceny o 38%),

  • pomidorów spod osłon (o 3%),

  • cebuli (o 63%),

  • marchwi (o 90%),

  • ogórków spod osłon (o 70%)

  • oraz kalafiorów gruntowych (o 13%).

Tańsze warzywa w cenie hurtowej to jedynie pomidory gruntowe (spadek ceny o 22%).

Czy artykuł był przydatny?

Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować

Ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Na razie brak głosów. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o