Droższe warzywa na rynkach hurtowych

Droższe warzywa na rynkach hurtowych

W relacji do września 2014 r. na rynkach hurtowych coraz droższe są warzywa. Podwyżki dotyczą m.in. kapusty białej, pomidorów spod osłon, cebuli i marchwi.

W relacji do września 2014 r. na rynkach hurtowych coraz droższe są warzywa.

Podwyżki dotyczą przede wszystkim:

  • kapusty białej (podrożała 2–4-krotnie),

  • buraków ćwikłowych (wzrost ceny o 38%),

  • pomidorów spod osłon (o 3%),

  • cebuli (o 63%),

  • marchwi (o 90%),

  • ogórków spod osłon (o 70%)

  • oraz kalafiorów gruntowych (o 13%).

Tańsze warzywa w cenie hurtowej to jedynie pomidory gruntowe (spadek ceny o 22%).

Rolne grupy producenckie – walka o przetrwanie i rozwój

Działalność ponad 1100 grup producentów rolnych w Polsce to z jednej strony powód do chwały i podziwu nad zaradnością rolników i producentów rolnych.

21 października 2017

Gryzonie na polach: czy są groźne?

Wszędzie, gdzie pojawia się człowiek, pojawiają się też gryzonie. Czy i na ile są one groźne dla naszych upraw?

10 października 2017

Zbiory warzyw gruntowych – jesienią podobnie jak w zeszłym roku

Więcej marchwi, cebuli i buraków ćwikłowych. Mniej pomidorów gruntowych, ogórków i kapusty - oceniają eksperci.

10 października 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij