Im szerszy asortyment produkcji tym – więcej chętnych. Są grupy producentów owoców, które sprzedają nie tylko jabłka w skrzynkach, ale i półprodukty do przemysłu spożywczego. Czy to szansa na sukces?
Grupa Producentów Owoców i Warzyw Europejskie Centrum Owocowe z Belska Dużego, oprócz typowych jabłek w skrzynkach produkuje także jabłka obrane i krojone – świeże i mrożone. Czy taka taktyka może odnieść sukces?
– Naszym zdaniem jest to pomysł na sukces, bo im większy asortyment tym większa możliwość pozyskania kontrahentów – powiedziała nam Wioletta Korona z ECO, czyli Europejskiego Centrum Owocowego. – Owoce obrane i krojone są wykorzystywane np. do produkcji masy jabłkowej na szarlotki. Jabłka produkują wszyscy – my produkujemy coś więcej.
Proces produkcji wspiera profesjonalny system zarządzania oraz sprawdzony zespół wykwalifikowanych pracowników.
Grupa chwali się najwyższą jakością wyrobów, potwierdzoną przez otrzymane certyfikaty jakościowe IPO oraz GLOBAL G.A.P. W najbliższym czasie planujemy wprowadzenie certyfikatów IFS oraz BRC.
W ECO co roku produkuje się 50 tys. t owoców w sadach, które zajmują 1700 ha.
– Grupa dysponuje jedną z największych w Europie linii technologicznych do obierania i krojenia jabłek o wydajności 40 000 kg dziennie – informuje Wioletta Korona. – Proces produkcji wspiera profesjonalny system zarządzania oraz sprawdzony zespół wykwalifikowanych pracowników. Jesteśmy jedną z największych grup producenckich w Polsce gwarantującą dostęp do wysokiej jakości owoców i warzyw w możliwie najniższej cenie.
Niewątpliwą dodatkową zaletą grupy jest fakt, że znajduje się w jabłkowym zagłębiu Polski, jakim są niewątpliwie okolice Grójca w woj. mazowieckim.
Dodaj komentarz