Jabłka 2016: jabłka obrane szansą na sukces?

Jabłka 2016: jabłka obrane szansą na sukces?

Są grupy producentów owoców, które sprzedają nie tylko jabłka w skrzynkach, ale i półprodukty do przemysłu spożywczego. Czy to szansa na sukces?

Im szerszy asortyment produkcji tym – więcej chętnych. Są grupy producentów owoców, które sprzedają nie tylko jabłka w skrzynkach, ale i półprodukty do przemysłu spożywczego. Czy to szansa na sukces?

Grupa Producentów Owoców i Warzyw Europejskie Centrum Owocowe z Belska Dużego, oprócz typowych jabłek w skrzynkach produkuje także jabłka obrane i krojone – świeże i mrożone. Czy taka taktyka może odnieść sukces?

Naszym zdaniem jest to pomysł na sukces, bo im większy asortyment tym większa możliwość pozyskania kontrahentów – powiedziała nam Wioletta Korona z ECO, czyli Europejskiego Centrum Owocowego. Owoce obrane i krojone są wykorzystywane np. do produkcji masy jabłkowej na szarlotki. Jabłka produkują wszyscy – my produkujemy coś więcej.

Proces produkcji wspiera profesjonalny system zarządzania oraz sprawdzony zespół wykwalifikowanych pracowników.

Wioletta Korona z Europejskiego Centrum Owocowego

Grupa chwali się najwyższą jakością wyrobów, potwierdzoną przez otrzymane certyfikaty jakościowe IPO oraz GLOBAL G.A.P. W najbliższym czasie planujemy wprowadzenie certyfikatów IFS oraz BRC.

W ECO co roku produkuje się 50 tys. t owoców w sadach, które zajmują 1700 ha.

Grupa dysponuje jedną z największych w Europie linii technologicznych do obierania i krojenia jabłek o wydajności 40 000 kg dziennie – informuje Wioletta Korona. – Proces produkcji wspiera profesjonalny system zarządzania oraz sprawdzony zespół wykwalifikowanych pracowników. Jesteśmy jedną z największych grup producenckich w Polsce gwarantującą dostęp do wysokiej jakości owoców i warzyw w możliwie najniższej cenie.

Niewątpliwą dodatkową zaletą grupy jest fakt, że znajduje się w jabłkowym zagłębiu Polski, jakim są niewątpliwie okolice Grójca w woj. mazowieckim.

Polskie jabłka są coraz częściej wybierane

Pomimo, iż rok 2017 był dosyć trudny dla polskiego sadownictwa, to nadal rodzime odmiany jabłek są częściej wybierane przez konsumentów niż

19 stycznia 2018

Kukurydza oczami botanika

Mówiąc o zbożach, dopiero na końcu pomyślimy o kukurydzy. Dlaczego kukurydza nie jest „pełnoprawnym” zbożem?

9 stycznia 2018

Struktura gleby – jak ją poprawić?

Jednym z najważniejszych czynników decydujących o żyzności gleby jest jej struktura. Na co wpływa i co ją charakteryzuje?

12 stycznia 2018

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij