PATRON SERWISU: Blattin

Konferencja Josery dla hodowców, czyli jak poprawić jakość mleka?

O aktualnych wyzwaniach dla branży mleczarskiej można było się dowiedzieć, m.in. 26 stycznia w Tarnowie Podgórnym. Odbyła się tam konferencja Josery dla hodowców bydła mlecznego. W jej trakcie dużo czasu poświęcono zagadnieniu prawidłowego żywienia krów.

Temat prawidłowego żywienia bydła mlecznego oraz dodatków paszowych był głównym zagadnieniem, KTÓRE eksperci i hodowcy poruszali podczas cyklu konferencji, zorganizowanych przez firmę Josera: 22 stycznia w Rynie (woj. warmińsko-mazurskie), 24 stycznia w Ossie (woj. łódzkie) oraz 26 stycznia w Tarnowie Podgórnym (woj. wielkopolskie). Na miejscu przedstawiono również badania dotyczące m.in. wpływu światowych cen mleka na ceny tego surowca w Polsce. Statystyki te oraz prognozy dla rynku i branży mleczarskiej zostały opracowane przez IFCN (ang. International Farm Comparison Network).

Konferencja Josery, a w ślad za nią… dalszy ciąg spotkań z hodowcami

Firma Josera, w ślad za cyklem trzech styczniowych konferencji, aby dotrzeć do większej grupy odbiorców, od początku lutego ruszyła ze spotkaniami w całej Polsce. W ich trakcie będą kontynuowane zagadnienia poruszone w styczniu.

Konferencja Josery oraz cykl spotkań to świetna okazja do wymiany doświadczeń

Konferencja Josery oraz cykl następujących po niej spotkań to świetna okazja do rozmowy z innymi hodowcami, wymiany doświadczeń i poszerzenia wiedzy na temat optymalnego prowadzenia hodowli.

Chcesz wziąć udział w spotkaniu dla hodowców lub dowiedzieć się więcej na ich temat? Kontaktuj się z organizatorem poprzez formularz zamieszczony na dole dedykowanej strony internetowej lub telefonicznie pod nr.: 61 44 44 728.

Więcej na temat żywienia krów i poprawy jakości mleka oraz innych zagadnieniach poruszanych na konferencji Josery, pisaliśmy w artykule pt. „Jakość mleka – jak ją poprawić i zwiększyć wydajność krów?

agroFakt.pl miał zaszczyt być patronem medialnym konferencji firmy Josera.

Google NewsObserwuj nas w Google News. Bądź na bieżąco!

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *