Pszenica ozima Oxal: przede wszystkim zdrowa!

Pszenica ozima Oxal: przede wszystkim zdrowa!

Pszenica ozima Oxal jest bardzo odporna na choroby. Jej rośliny charakteryzuje piękny, zdrowy kłos oraz szeroki liść.

Pszenica ozima Oxal z katalogu Top Farms Nasiona jest bardzo odporna na choroby. Ponadto rośliny tej odmiany charakteryzuje piękny, zdrowy kłos oraz szeroki liść. Oxal ma grube ziarno o bardzo dobrych parametrach na młyn. Co jeszcze trzeba wiedzieć o tej pszenicy?

Jakie są najważniejsze cechy odmiany Oxal?

  • wysokie parametry jakościowe;
  • przydatny do uprawy w monokulturze, na stanowiskach po pszenicy i kukurydzy;
  • wybitna zdrowotność;
  • toleruje błędy w agrotechnice;
  • MTZ [g]: 43,9;
  • termin kłoszenia – późny;
  • zimotrwałość: 2,0 – średnia.
Czym charakteryzuje się pszenica ozima Oxal?

Czym charakteryzuje się pszenica ozima Oxal?

Odporność na choroby:

  • Mączniak prawdziwy – dobra;
  • Rdza brunatna – bardzo dobra;
  • Septorioza liści – dobra;
  • Fuzarioza kłosa – bardzo dobra;
  • Choroby podstawy źdźbła – bardzo dobra;
  • DTR – dobra.

Soja: jak prawidłowo ją uprawiać?

Soja, mimo wielu trudności z uprawą w naszych warunkach, zyskuje w Polsce zwolenników. Jak ją uprawiać, by nie stracić?

8 grudnia 2017

Agro Akademia BASF – perfekcyjny jęczmień dla każdego

Agro Akademia BASF poświęcona uprawie jęczmienia – sprawdź, o czym będzie mowa i uzyskaj najwyższe plony w nadchodzącym sezonie.

8 grudnia 2017

Omacnica w ściernisku – pozbądź się jej przed zimą

Omacnica w ściernisku po kukurydzy ma doskonałe warunki do przezimowania. Jak postępować z resztkami pożniwnymi, aby utrudnić szkodnikowi przezimowanie?

1 grudnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij