Trwają konferencje Blattin dla hodowców bydła

Trwają konferencje Blattin dla hodowców bydła

Rozpoczął się cykl bezpłatnych szkoleń dla hodowców bydła i producentów mleka.

Cykl szkoleń dla hodowców bydła i producentów mleka co roku spotyka się z dużym zainteresowaniem. Konferencje Blattin są bezpłatne i odbywają się na terenie całej Polski. Gdzie zaplanowano najbliższe wydarzenie?

Pierwsze tegoroczne szkolenie odbyło się w Kaczkach Średnich (powiat turecki) w ubiegły wtorek, 16 stycznia. Jego współorganizatorem był dystrybutor P.H. LEŚNIAK Leśniak Rafał z miejscowości Milejów. Kilkadziesiąt uczestników pogłębiło swoją wiedzę m.in. na temat odchowu cieląt i jałówek oraz wpływu wapnowania na odczyn gleby i plonowanie roślin. Naszą relację z wydarzenia można zobaczyć w tym materiale.

Najbliższe szkolenie

Konferencje Blattin 2018

Najbliższe szkolenie odbędzie się 23 stycznia w Nowych Skalmierzycach.

Kolejne lokalne szkolenie odbędzie się we wtorek, 23 stycznia. W Nowych Skalmierzycach (woj. wielkopolskie, powiat ostrowski) spotka się ok. 100 producentów i hodowców bydła. W ramach konferencji specjaliści opowiedzą m.in. o odmianach i agrotechnice zbóż hybrydowych (Jarosław Wierzyk, KWS Lochow Polska Sp. z o.o.) oraz białku pozyskanym z trwałych użytków zielonych (Dariusz Frątczak, DSV Polska Sp. z o.o.).

Łukasz Czaja z firmy Syngenta Polska Sp. z o.o. przedstawi aktualną ofertę odmian. Na koniec eksperci z Blattin Polska Sp. z o.o. zaprezentują nowy, rewolucyjny produkt Blattin Duo Aktiv o podwójnym działaniu.

„Duże” konferencje Blattin

pasze gmo - co na ich temat sądzi prof. kowalski?

Wystąpienia prof. dra hab. Zygmunta Kowalskiego z Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie za każdym razem przyciągają tłumy.

Na drugą połowę lutego (19–23.02.2018) zaplanowano tygodniowy cykl „dużych” konferencji „bydlęcych”. Wśród wstępnych lokalizacji znalazły się Opole, Włoszczowa, Łomża, Kruszwica oraz Rawicz.

Uczestnicy będą mogli wysłuchać trzech wystąpieńProf. dr hab. Zygmunt Kowalski opowie o rozrodzie, dr inż. Krzysztof Białoń z Adifeed o probiotykach i ziołach w poprawie efektywności produkcji bydła, a współpracujący z Adifeedem konsultat żywieniowy William Woodley z Woodley Dairy Direction (Kanada) przybliży temat eliminowania „wąskich gardeł” w produkcji mleka.

Z forum

Powiązany temat:

Problem z bydlem (krowy mleczne)
poziomka
Może dawaliscie  tym krowom jako małe cielaki takie mleko i uodparnia się organizm i później wykazuje takim krowom antybiotyk . U nas też jest ok ale np u mojego kolegi wykazuje
zobacz więcej »
Pawel29
Właśnie chodzi o to że ja też po mastijet całą krowę doję oddzielnie i tak jak mówisz po tym antybiotyku bardzo długo wykazuje jego obecność w mleku. Ten łepek co u mnie bada mów...
zobacz więcej »
kizak
 Leczysz Mastijetem i ze czterech w trakcie leczenia do mleczarni ?. Mlekpol. Miałem krowę,po karencji 2 tygodnie i mleko wykazało jeszcze,ale było to leczenie nogi.
zobacz więcej »
...
Zobacz pozostałe wpisy

Technika uboju mięsa wpływa na jego jakość!

Jakością mięsa wieprzowego można manipulować. Dowiedz się jak!

21 września 2018

Kiedy i jak bielić oborę? Czy jesień to dobry czas?

Bielenie obory powinno wykonać się co najmniej raz w roku. Jest wiele metod bielenia, którą wybrać?

15 września 2018

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony AgroFakt.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Informacje te są udostępniane naszym partnerom, z którymi współpracujemy w zakresie marketingu, reklamy i analizowania ruchu na stronie. Podmioty te mogą je łączyć z innymi informacjami, których im udzieliłeś. Kontynuując korzystanie z AgroFakt.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich zamieszczanie w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz jednak dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w każdym czasie. Dowiedz się więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close