WMIR organizuje warsztaty o produkcji serów

Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza organizuje bezpłatne 2-dniowe warsztaty serowarskie pt. „Serowarstwo jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich”.

Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza w porozumieniu z Samorządem Województwa Warmińsko-Mazurskiego organizuje bezpłatne 2-dniowe warsztaty serowarskie pt. „Serowarstwo jako element zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich” dla kobiet z obszarów wiejskich woj. warmińsko-mazurskiego, a także pracujących na rzecz rozwoju obszarów wiejskich województwa.

Podczas warsztatów uczestniczki nauczą się, jak wyprodukować ser we własnym gospodarstwie. Warsztaty odbędą się w Ośrodku Wypoczynkowo-Szkoleniowym „Wiatraki” w Marózku k. Olsztynka.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Warmińsko-Mazurskiej Izby Rolniczej.

Syndrom tłustej krowy: jakie daje objawy?

Syndrom tłustej krowy to kolejna choroba bydła, której przyczyną jest nieprawidłowe żywienie. Jak można jej uniknąć?

16 stycznia 2017

Co wpływa na jakość mięsa wieprzowego?

Jakość wieprzowiny zależy od czynników zarówno genetycznych, jak i środowiskowych. Na niektóre z nich mamy wpływ. Na które?

17 stycznia 2017

Sprzedaż ziemi rolnej: chwilowy zastój w obrocie

Czego możemy spodziewać się w najbliższym czasie na rynku ziemi rolniczej? Specjalnie dla agrofaktu wypowiadają się eksperci!

12 stycznia 2017