Zakłady mięsa drobiowego sprawdzali inspektorzy z Tajwanu

30 października zakończyła się dwutygodniowa wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego.

30 października zakończyła się wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach sektora mięsa drobiowego.

W skład delegacji tajwańskiej weszły dwie inspekcje odpowiedzialne za kwestie importu żywności: Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine (BAPHIQ – Biuro ds. Kontroli Zdrowia Zwierząt i Roślin oraz Kwarantanny) oraz Taiwan Food and Drug Administration (TFDA – Tajwański Urząd ds. Żywności i Leków).

Trwająca 2 tygodnie inspekcja objęła wizyty w wytypowanych zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego, jak również wizyty w terenowych jednostkach Inspekcji Weterynaryjnej oraz w Państwowym Instytucie Weterynaryjnym – Państwowym Instytucie Badawczym w Puławach.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Inspekcji Weterynaryjnej.

Jak preparaty drożdżowe wpływają na wyniki produkcyjne świń?

Preparaty drożdżowe obecne w żywieniu zwierząt zaczęły być wykorzystywane na początku XX w. Jak wpływają one na wyniki produkcyjne u trzody chlewnej?

20 kwietnia 2017

Czy hodowla alpak jest łatwa?

Czy hodowla alpak faktycznie jest taka bezproblemowa, jak twierdzi wiele osób? Sprawdzamy fakty dotyczące utrzymania tych zwierząt.

29 kwietnia 2017

Dezynfekcja kurnika i chlewni: jak przeprowadzić ją prawidłowo?

Bioasekuracja to rodzaj prewencji, dzięki której zabezpieczymy stada przed ASF i wirusem ptasiej grypy. Jaki środek wybrać do dezynfekcji?

28 kwietnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij