Zakłady mięsa drobiowego sprawdzali inspektorzy z Tajwanu

30 października zakończyła się dwutygodniowa wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego.

30 października zakończyła się wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach sektora mięsa drobiowego.

W skład delegacji tajwańskiej weszły dwie inspekcje odpowiedzialne za kwestie importu żywności: Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine (BAPHIQ – Biuro ds. Kontroli Zdrowia Zwierząt i Roślin oraz Kwarantanny) oraz Taiwan Food and Drug Administration (TFDA – Tajwański Urząd ds. Żywności i Leków).

Trwająca 2 tygodnie inspekcja objęła wizyty w wytypowanych zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego, jak również wizyty w terenowych jednostkach Inspekcji Weterynaryjnej oraz w Państwowym Instytucie Weterynaryjnym – Państwowym Instytucie Badawczym w Puławach.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Inspekcji Weterynaryjnej.

Czy w 2017 drobiarstwo będzie opłacalne?

Zdaniem ekspertów polskie drobiarstwo czeka trudny rok. Jakie problemy dostrzegają i co radzą producentom?

19 stycznia 2017

Żywienie gęsi rzeźnych: wykorzystaj kiszonki z kukurydzy!

Gdy zabraknie innych pasz objętościowych, w żywieniu gęsi można wykorzystać kiszonkę z kukurydzy! O czym trzeba wtedy pamiętać?

16 stycznia 2017

Hodowla gęsi: jak to wygląda w praktyce?

Wiesław Wojtczak opowiada o swoim gospodarstwie jako doświadczony hodowca, ekspert drobiarstwa, prezes PZHiPG! Zobaczcie jego hodowlę!

9 stycznia 2017