Zakłady mięsa drobiowego sprawdzali inspektorzy z Tajwanu

Zakłady mięsa drobiowego sprawdzali inspektorzy z Tajwanu

30 października zakończyła się dwutygodniowa wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego.

30 października zakończyła się wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach sektora mięsa drobiowego.

W skład delegacji tajwańskiej weszły dwie inspekcje odpowiedzialne za kwestie importu żywności: Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine (BAPHIQ – Biuro ds. Kontroli Zdrowia Zwierząt i Roślin oraz Kwarantanny) oraz Taiwan Food and Drug Administration (TFDA – Tajwański Urząd ds. Żywności i Leków).

Trwająca 2 tygodnie inspekcja objęła wizyty w wytypowanych zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego, jak również wizyty w terenowych jednostkach Inspekcji Weterynaryjnej oraz w Państwowym Instytucie Weterynaryjnym – Państwowym Instytucie Badawczym w Puławach.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Inspekcji Weterynaryjnej.

Jaka ściółka dla kur jest najlepsza? Sprawdź!

Ściółka w kurniku pełni szereg ważnych funkcji. Jej jakość wpływa na zdrowie niosek i produkcyjność. Jaką ściółkę wybrać?

13 sierpnia 2017

Preparaty mlekozastępcze dla cieląt

Pisaliśmy już o powszechnych praktykach w odchowie cieląt. W tym artykule omawiamy inne metody karmienia cieląt, m.in. preparaty mlekozastępcze.

13 sierpnia 2017

Szczepienia prosiąt: czy są potrzebne?

Szczepienie prosiąt nie jest w naszym kraju sprawą oczywistą. Czy i kiedy warto w nie zainwestować?

21 sierpnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij