Zakłady mięsa drobiowego sprawdzali inspektorzy z Tajwanu

30 października zakończyła się dwutygodniowa wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego.

30 października zakończyła się wizyta inspektorów Tajwanu w polskich zakładach sektora mięsa drobiowego.

W skład delegacji tajwańskiej weszły dwie inspekcje odpowiedzialne za kwestie importu żywności: Bureau of Animal and Plant Health Inspection and Quarantine (BAPHIQ – Biuro ds. Kontroli Zdrowia Zwierząt i Roślin oraz Kwarantanny) oraz Taiwan Food and Drug Administration (TFDA – Tajwański Urząd ds. Żywności i Leków).

Trwająca 2 tygodnie inspekcja objęła wizyty w wytypowanych zakładach uboju i przetwórstwa mięsa drobiowego, jak również wizyty w terenowych jednostkach Inspekcji Weterynaryjnej oraz w Państwowym Instytucie Weterynaryjnym – Państwowym Instytucie Badawczym w Puławach.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Inspekcji Weterynaryjnej.

Jakie poidła dla kur niosek?

Na rynku jest tak wiele rodzajów poideł dla drobiu, że trudno się zdecydować. Wiesz, że można zautomatyzować pojenie niosek nawet w przyzagrodowym chowie?

17 czerwca 2017

Jakie gniazda dla kur? Jak powinny wyglądać?

Gniazda dla kur powinny być skonstruowane w taki sposób, aby nioski chętnie z nich korzystały. Ważna jest ich wielkość, rodzaj wyściółki oraz wysokość umieszczenia w kurniku. Jakie gniazda dla kur niosek powinniśmy...

17 czerwca 2017

Jakie poidła dla piskląt?

Wybór poideł jest bardzo istotny zwłaszcza jeżeli chodzi o poidła dla piskląt. Jak odpowiednio dobrać poidło do rodzaju chowu i na co zwrócić uwagę?

17 czerwca 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij