Parlament Europejski opracował zasady autoryzacji nowej żywności

Parlament Europejski opracował zasady autoryzacji nowej żywności

Posłowie uprościli zasady procesu autoryzacji tzw. nowej żywności, czyli nanomateriałów, owadów czy innych składników, które do tej pory nie były szeroko rozpowszechnione w UE w spożyciu.

Na trzeciej sesji plenarnej Parlamentu Europejskiego w październiku posłowie uprościli zasady procesu autoryzacji tzw. nowej żywności, czyli nanomateriałów, owadów czy innych składników, które do tej pory nie były szeroko rozpowszechnione w UE w spożyciu.

Nowe zasady mają zapewnić bezpieczeństwo żywności i ochronę zdrowia publicznego bez tworzenia przeszkód dla innowacyjności.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Parlamentu Europejskiego.

Niższy wiek emerytalny od 2017 roku

1 października 2017 wejdzie w życie niższy wiek emerytalny. Będą zmiany także dla rolników. Przeczytaj, jak teraz będzie można uzyskać emeryturę bądź rentę

15 sierpnia 2017

Programowanie żywieniowe dla cieląt

Uzyskane udoskonalenie potencjału produkcyjnego zwierząt gospodarskich wymaga stałej pracy nad poprawą warunków, w których są utrzymywane zwierzęta.

12 sierpnia 2017

Szkoły rolnicze w województwie łódzkim

"Nasza szkoła chce uczestniczyć w wielkim siewie ziarna postępu i zbierać żniwo w postaci osiągnięć uczniów". Czy można lepiej wyrazić cel dydaktyczny?

6 sierpnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij