Parlament Europejski opracował zasady autoryzacji nowej żywności

Parlament Europejski opracował zasady autoryzacji nowej żywności

Posłowie uprościli zasady procesu autoryzacji tzw. nowej żywności, czyli nanomateriałów, owadów czy innych składników, które do tej pory nie były szeroko rozpowszechnione w UE w spożyciu.

Na trzeciej sesji plenarnej Parlamentu Europejskiego w październiku posłowie uprościli zasady procesu autoryzacji tzw. nowej żywności, czyli nanomateriałów, owadów czy innych składników, które do tej pory nie były szeroko rozpowszechnione w UE w spożyciu.

Nowe zasady mają zapewnić bezpieczeństwo żywności i ochronę zdrowia publicznego bez tworzenia przeszkód dla innowacyjności.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Parlamentu Europejskiego.

Rusza pomoc – można już składać wnioski suszowe

Żniwa powinny nieść nadzieję, a przyzwoite plony dać zarobić. Niestety, wszystko popsuła pogoda. Na jakie wsparcie można liczyć?

20 września 2018

Jesienna ochrona zbóż przed chwastami [Agrotechnika zbóż ozimych, cz.3]

Chwasty konkurują ze zbożem o wodę oraz składniki pokarmowe. Rozpocznij walkę z nimi już jesienią!

14 września 2018

Pomoc suszowa 2018 – jakie wsparcie z Brukseli?

Co Bruksela ma do zaoferowania polskim rolnikom?

21 września 2018

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony AgroFakt.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Informacje te są udostępniane naszym partnerom, z którymi współpracujemy w zakresie marketingu, reklamy i analizowania ruchu na stronie. Podmioty te mogą je łączyć z innymi informacjami, których im udzieliłeś. Kontynuując korzystanie z AgroFakt.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies wyrażasz zgodę na ich zamieszczanie w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz jednak dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w każdym czasie. Dowiedz się więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close