Parlament Europejski opracował zasady autoryzacji nowej żywności

Posłowie uprościli zasady procesu autoryzacji tzw. nowej żywności, czyli nanomateriałów, owadów czy innych składników, które do tej pory nie były szeroko rozpowszechnione w UE w spożyciu.

Na trzeciej sesji plenarnej Parlamentu Europejskiego w październiku posłowie uprościli zasady procesu autoryzacji tzw. nowej żywności, czyli nanomateriałów, owadów czy innych składników, które do tej pory nie były szeroko rozpowszechnione w UE w spożyciu.

Nowe zasady mają zapewnić bezpieczeństwo żywności i ochronę zdrowia publicznego bez tworzenia przeszkód dla innowacyjności.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Parlamentu Europejskiego.

Premia 60 tysięcy dla małych gospodarstw. Rusza nabór wniosków!

Możliwa do uzyskania jest premia 60 tysięcy dla małych gospodarstw w programie „Restrukturyzacja małych gospodarstw".

19 czerwca 2017

Jaką odmianę rzepaku wybrać – na co zwrócić uwagę?

Firmy z branży rolniczej kuszą nas promocjami i różnymi bonusami za wczesne zamówienia nasion rzepaku. Jak więc wybrać odmianę?

12 czerwca 2017

Boże Ciało – szczególna uroczystość

Wierni chrześcijanie, (katolicy, protestanci i prawosławni) szczególnie wspominają Ostatnią Wieczerzę i Przeistoczenie chleba i wina w Ciało i Krew Jezusa Chrystusa. Pamiątkę tego wydarzenia – pamiątkę ostatniej wieczerzy Kościół obchodzi także w wielki Czwartek, wtedy jednak...

15 czerwca 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij