Pszenica ozima Jenga: wdzięczna i łatwa w produkcji

Sprawdźcie, na jakie stanowiska dedykowana jest pszenica ozima Jenga! Co ją charakteryzuje i na jakie choroby jest odporna?

Pszenica ozima Jenga z katalogu Top Farms Nasiona nadaje się do uprawy w różnych terminach siewu, a także na różnorodnych stanowiskach – zarówno po rzepaku, kukurydzy, jak i burakach. Uprawiający ją rolnicy doceniają tę odmianę przede wszystkim za wysokie i wierne plonowanie, które jest wynikiem bardzo dobrej zdrowotności roślin. Jenga doskonale sprawdza się w dodatku w warunkach okresowego niedoboru wody oraz na glebach mozaikowych. To wdzięczna i łatwa w produkcji pszenica.

Jakie są najważniejsze cechy odmiany Jenga?

  • stabilny i wysoki poziom plonowania;
  • wyjątkowa zdolność krzewienia – nadaje się na opóźniony termin siewu;
  • wysoka zdrowotność liści i podstawy źdźbła;
  • radzi sobie na stanowiskach z okresowymi niedoborami wody;
  • MTZ [g]: 41,4;
  • termin kłoszenia – średnio późny;
  • zimotrwałość: 2,5 – średnia.
Czym charakteryzuje się pszenica ozima Jenga?

Czym charakteryzuje się pszenica ozima Jenga?

Odporność na choroby:

  • Mączniak prawdziwy – dobra;
  • Rdza brunatna – dobra;
  • Septorioza liści – dobra;
  • Fuzarioza kłosa – bardzo dobra;
  • Choroby podstawy źdźbła – bardzo dobra;
  • DTR – bardzo dobra.

Nowa substancja aktywna na korekcyjne zwalczanie chwastów!

Na wielu polach tej wiosny sporym problemem jest zachwaszczenie. Kapryśna pogoda nie pozwoliła jesienią na przeprowadzenie zabiegów herbicydowych, bądź były one nieskuteczne. W takiej sytuacji konieczne jest korekcyjne zwalczanie chwastów....

21 kwietnia 2017

Szukamy rozwiązania na wyczyńca polnego!

Coraz częściej zwracać musimy uwagę na chwasty, które dotąd nie występowały. Wyczyniec polny jest nieproszonym gościem w naszych uprawach.

12 kwietnia 2017

Skuteczna walka z chwastami w rzepaku ozimym i buraku cukrowym

Firma INNVIGO wprowadza na rynek nowy herbicyd do stosowania w uprawach buraka cukrowego oraz rzepaku. Sprawdź, jakie chwasty zwalcza!

12 kwietnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij