Pszenica ozima Jenga: wdzięczna i łatwa w produkcji

Pszenica ozima Jenga: wdzięczna i łatwa w produkcji

Sprawdźcie, na jakie stanowiska dedykowana jest pszenica ozima Jenga! Co ją charakteryzuje i na jakie choroby jest odporna?

Pszenica ozima Jenga z katalogu Top Farms Nasiona nadaje się do uprawy w różnych terminach siewu, a także na różnorodnych stanowiskach – zarówno po rzepaku, kukurydzy, jak i burakach. Uprawiający ją rolnicy doceniają tę odmianę przede wszystkim za wysokie i wierne plonowanie, które jest wynikiem bardzo dobrej zdrowotności roślin. Jenga doskonale sprawdza się w dodatku w warunkach okresowego niedoboru wody oraz na glebach mozaikowych. To wdzięczna i łatwa w produkcji pszenica.

Jakie są najważniejsze cechy odmiany Jenga?

  • stabilny i wysoki poziom plonowania;
  • wyjątkowa zdolność krzewienia – nadaje się na opóźniony termin siewu;
  • wysoka zdrowotność liści i podstawy źdźbła;
  • radzi sobie na stanowiskach z okresowymi niedoborami wody;
  • MTZ [g]: 41,4;
  • termin kłoszenia – średnio późny;
  • zimotrwałość: 2,5 – średnia.
Czym charakteryzuje się pszenica ozima Jenga?

Czym charakteryzuje się pszenica ozima Jenga?

Odporność na choroby:

  • Mączniak prawdziwy – dobra;
  • Rdza brunatna – dobra;
  • Septorioza liści – dobra;
  • Fuzarioza kłosa – bardzo dobra;
  • Choroby podstawy źdźbła – bardzo dobra;
  • DTR – bardzo dobra.

Akademia Nawożenia Intermag: pomidor

Jaki produkt użyć na zżółknięte liście? Jak wyeliminować problem z suchą zgnilizną? Jak zregenerować roślinę po skutkach gradobicia?

21 lipca 2017

Marchwi trzeba dobrego nawożenia i braku metali ciężkich w glebie

Uprawiając marchew z przeznaczeniem producent boryka się nie tylko z doborem odpowiedniej odmiany, odpowiednim przygotowaniem pola czy uzyskaniem wysokich plonów, ale także z parametrami jakościowymi przy tego typu produkcji,...

18 lipca 2017

Insektycydy w rzepaku ozimym – błyskawica na polskim rynku!

Jakie insektycydy w rzepaku ozimym były w tym roku hitem? Zobacz, które środki najczęściej pojawiały się na polskich uprawach rzepaku!

10 lipca 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij