Specjalne szkolenie dla hodowców karpi

Już niedługo odbędzie się szkolenie „Karp na polskim stole. Tradycja i nowoczesność”, organizowane przez Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej Oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja – Rozwój – Przyszłość”.

„Karp na polskim stole. Tradycja i nowoczesność” to tytuł szkolenia organizowanego przez Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej Oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja – Rozwój – Przyszłość” z siedzibą w Wiśniewie w pow. siedleckim.

Szkolenie skierowane jest do właścicieli gospodarstw agroturystycznych, gospodarstw rybackich i obiektów turystyki wiejskiej z terenu Mazowsza Wschodniego (powiaty: siedlecki, sokołowski, miński i łosicki).

Celem szkolenia jest propagowanie wiedzy o wartościach odżywczych karpia, tradycji jego spożywania i możliwościach wykorzystania tej ryby w gastronomii, a także wprowadzenia jej do menu jako tradycyjnej polskiej ryby. Podczas szkolenia przedstawione zostaną różne sposoby przyrządzania potraw z karpia. Szkolenie zorganizowane będzie bowiem przeprowadzone w formie warsztatowej.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

Czy hodowla alpak jest łatwa?

Czy hodowla alpak faktycznie jest taka bezproblemowa, jak twierdzi wiele osób? Sprawdzamy fakty dotyczące utrzymania tych zwierząt.

29 kwietnia 2017

Jaka pasza pełnoporcjowa dla kur niosek w przydomowym chowie?

Kury w przydomowym chowie potrzebują tyle samo składników pokarmowych, co kury w chowie intensywnym. Jak należy je karmić?

17 kwietnia 2017

Dezynfekcja kurnika i chlewni: jak przeprowadzić ją prawidłowo?

Bioasekuracja to rodzaj prewencji, dzięki której zabezpieczymy stada przed ASF i wirusem ptasiej grypy. Jaki środek wybrać do dezynfekcji?

28 kwietnia 2017

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij