Specjalne szkolenie dla hodowców karpi

Już niedługo odbędzie się szkolenie „Karp na polskim stole. Tradycja i nowoczesność”, organizowane przez Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej Oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja – Rozwój – Przyszłość”.

„Karp na polskim stole. Tradycja i nowoczesność” to tytuł szkolenia organizowanego przez Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej Oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja – Rozwój – Przyszłość” z siedzibą w Wiśniewie w pow. siedleckim.

Szkolenie skierowane jest do właścicieli gospodarstw agroturystycznych, gospodarstw rybackich i obiektów turystyki wiejskiej z terenu Mazowsza Wschodniego (powiaty: siedlecki, sokołowski, miński i łosicki).

Celem szkolenia jest propagowanie wiedzy o wartościach odżywczych karpia, tradycji jego spożywania i możliwościach wykorzystania tej ryby w gastronomii, a także wprowadzenia jej do menu jako tradycyjnej polskiej ryby. Podczas szkolenia przedstawione zostaną różne sposoby przyrządzania potraw z karpia. Szkolenie zorganizowane będzie bowiem przeprowadzone w formie warsztatowej.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

Pójło Farm-O-San reviva: zastrzyk energii w okresie okołowycieleniowym

Czym wzmocnić krowę w okresie okołowycieleniowym krowy? Farm-O-San reviva to pójło energetyczne polecane na ten okres przez Trouw Nutrition Polska

16 lutego 2017

Zapalenie wymienia u krów (mastitis): przyczyny i zapobieganie

W ciągu roku ok. 20–50% krów choruje na zapalenie wymienia, co przynosi olbrzymie straty hodowcom. Czy schorzeniu można zapobiec?

11 lutego 2017

Preparaty mlekozastępcze Sprayfo – nowa, ulepszona formulacja

Nowa formulacja w jakiej oferowane są preparaty mlekozastępcze Sprayfo jest bogatsza w składniki odżywcze. Sprawdź, z czego się składają

16 lutego 2017