Specjalne szkolenie dla hodowców karpi

Download PDF

„Karp na polskim stole. Tradycja i nowoczesność” to tytuł szkolenia organizowanego przez Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej Oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja – Rozwój – Przyszłość” z siedzibą w Wiśniewie w pow. siedleckim.

Szkolenie skierowane jest do właścicieli gospodarstw agroturystycznych, gospodarstw rybackich i obiektów turystyki wiejskiej z terenu Mazowsza Wschodniego (powiaty: siedlecki, sokołowski, miński i łosicki).

Celem szkolenia jest propagowanie wiedzy o wartościach odżywczych karpia, tradycji jego spożywania i możliwościach wykorzystania tej ryby w gastronomii, a także wprowadzenia jej do menu jako tradycyjnej polskiej ryby. Podczas szkolenia przedstawione zostaną różne sposoby przyrządzania potraw z karpia. Szkolenie zorganizowane będzie bowiem przeprowadzone w formie warsztatowej.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

Czy artykuł był przydatny?

Kliknij na gwiazdkę, by zagłosować

Ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Na razie brak głosów. Możesz być pierwszy!

Dodaj komentarz

avatar
  Subskrybuj  
Powiadom o