Specjalne szkolenie dla hodowców karpi

Już niedługo odbędzie się szkolenie „Karp na polskim stole. Tradycja i nowoczesność”, organizowane przez Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej Oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja – Rozwój – Przyszłość”.

„Karp na polskim stole. Tradycja i nowoczesność” to tytuł szkolenia organizowanego przez Stowarzyszenie Na Rzecz Zachowania Tożsamości Kulturowej Oraz Rozwoju Regionu Mazowsza i Podlasia „Tradycja – Rozwój – Przyszłość” z siedzibą w Wiśniewie w pow. siedleckim.

Szkolenie skierowane jest do właścicieli gospodarstw agroturystycznych, gospodarstw rybackich i obiektów turystyki wiejskiej z terenu Mazowsza Wschodniego (powiaty: siedlecki, sokołowski, miński i łosicki).

Celem szkolenia jest propagowanie wiedzy o wartościach odżywczych karpia, tradycji jego spożywania i możliwościach wykorzystania tej ryby w gastronomii, a także wprowadzenia jej do menu jako tradycyjnej polskiej ryby. Podczas szkolenia przedstawione zostaną różne sposoby przyrządzania potraw z karpia. Szkolenie zorganizowane będzie bowiem przeprowadzone w formie warsztatowej.

Więcej informacji znajdziecie na stronie Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

Walka z ASF: nadchodzi obowiązkowa bioasekuracja!

Ministerstwo rolnictwa wprowadza obowiązkowy program bioasekuracji dla wszystkich hodowców trzody chlewnej w kraju!

2 grudnia 2016

Rozpoczęły się Centralne Targi Rolnicze 2016

308 wystawców z branży rolno-spożywczej prezentuje się na pierwszych międzynarodowych Centralnych targach Rolniczych 2016. Co można zobaczyć?

25 listopada 2016

Hubert Kardasz z firmy Intermag zdobywa Krakowskiego Dukata!

Hubert Kardasz, prezes firmy Intermag, został uhonorowany statuetką Krakowskiego Dukata w kategorii menedżer firmy!

30 listopada 2016