
Karp na święta: jaką drogę musi pokonać, zanim trafi na stół?
Karp na święta Bożego Narodzenia to dla większości Polaków podstawa. Jaką jednak drogę musi pokonać, zanim trafi na nasze stoły?
Karp na święta Bożego Narodzenia to dla większości Polaków podstawa. Jaką jednak drogę musi pokonać, zanim trafi na nasze stoły?
Od nowego roku będzie możliwa sprzedaż bezpośrednia żywności z domowej produkcji rolników. O czym trzeba jednak pamiętać?
Mięso jest źródłem niezbędnych składników pokarmowych. Na jakie mięso stawiają polscy konsumenci i jak wpływa to na produkcję?
97% próbek żywności było wolne od pozostałości środków ochrony roślin lub zawierało jedynie śladowe ilości – podaje raport EFSA.
Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie polskiej kuchni bez ziemniaków. Sprawdźcie, jakie ziemniaczane przepisy proponuje!
Jak ważny jest ziemniak w zdrowym żywieniu? Czy polska kuchnia mogłaby istnieć bez tego warzywa? O tym mówią dla nas dietetycy z IŻiŻ.
Co zrobić z dyni? Wbrew pozorom to pomarańczowe warzywo można wykorzystać na wiele sposobów, nie tylko na Halloween!
OSM Piątnica przygotowała nowy serwis internetowy przede wszystkim dla konsumentów. Informuje w nim o swoich produktach „Bez GMO”.
Czym jest fałszowanie żywności i jak można temu zapobiec? Co powinien wiedzieć konsument zanim wybierze i kupi konkretny produkt?
Już za kilka dni startuje impreza dla miłośników żywności wysokiej jakości. W Poznaniu wkrótce odbędzie się POLAGRA FOOD!
Myjesz warzywa i owoce przed spożyciem? Jeśli nie, warto zmienić nawyki na lepsze! PSOR podaje wyniki ankiety!
Choć dostępne w sklepach jabłka powinny być w pełni bezpieczne dla zdrowia, w praktyce bywa różnie. Co powinno nas zaniepokoić?